Phenianul cere Moscovei să-i păstreze muncitorii care lucrează în Rusia

Publicat:

Coreea de Nord a cerut Parlamentului rus să ajute 3.500 de lucrători imigranţi nord-coreeni să rămână în Rusia în pofida sancţiunilor impuse de ONU, informează agenţia Interfax, citând un parlamentar rus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Noile sancţiuni impuse pe 11 septembrie împotriva Phenianului de Consiliul de Securitate al ONU pentru programele sale nucleare şi balistice le interzic ţărilor să emită noi permise de muncă pentru cetăţenii nord-coreeni, însă le permit lucrătorilor deja aflaţi în ţările respective să rămână acolo.


Majoritatea celor aproximativ 30.000-40.000 de migranţi nord-coreeni care lucrează legal în Rusia au fost angajaţi înainte ca noile sancţiuni să intre în vigoare şi noile măsuri nu îi afectează, a precizat Interfax, citând un comunicat publicat de ministrul rus al muncii Maxim Topilin.

Citeşte şi: Ani de zile, soldaţii americani AU ÎNCHIS OCHII la sclavia sexuală din Afganistan

Însă măsurile s-ar putea aplica celor 3.500 de lucrători care au semnat contractele în septembrie, luna în care Consiliul de Securitate al ONU, din care face parte din Rusia, a votat noile sancţiuni, a precizat agenţia de presă rusă.

“Ambasada Coreei de Nord ni s-a adresat oficial. Îi susţinem şi am trimis petiţiile noastre pentru a le permite acestor oameni să poată rămână să muncească”, a declarat Kazbek Taisaiev, membru al camerei inferioare a Parlamentului rus şi al grupului parlamentar de prietenie cu Coreea de Nord.

Chiar dacă lucrătorii nord-coreeni au semnat contractele după ce măsura a intrat în vigoare, ei au început să facă aranjamente şi să-şi pregătească documentele înainte şi ar putea obţine permisiunea să rămână în Rusia, a spus Kazbek Taisaiev.

Rezoluţia ONU prevede că sancţiunile nu se vor aplica în cazul permiselor de muncă “pentru care contractele scrise au fost finalizate înainte de adoptarea acestei rezoluţii”, notează Interfax.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă serie de sancţiuni occidentale împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

O nouă serie de sancţiuni occidentale împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus SUA, Regatul Unit şi Canada au anunţat vineri o nouă serie de...

Din septembrie, copiii din localități rurale vor beneficia de servicii stomatologice gratuite

Din septembrie, copiii din localități rurale vor beneficia de servicii stomatologice gratuite Prestarea gratuită a serviciilor stomatologice pentru copii din localități rurale va fi reluată...

Câștigătoarea premiului Nobel pentru pace, Narges Mohammadi, a fost bătută în închisoarea Evin din Teheran

Câștigătoarea premiului Nobel pentru pace, Narges Mohammadi, a fost bătută în închisoarea Evin din Teheran Gardienii au bătut femeile deținute în confruntările care au izbucnit...

Cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului în urma accidentului tragic de la Strășeni

Cinci copii internați la Institutul Mamei și Copilului în urma accidentului tragic de la Strășeni Cinci copii, cu vîrste între un an și 13 ani,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.