Phenianul răspunde TĂIOS la apelul preşedintelui sud-coreean

Publicat:

Cel mai important ziar oficial al Coreii de Nord a apreciat vineri că primele 100 de zile ale mandatului lui Moon Jae-In la preşedinţia sud-coreeană sunt “dezamăgitoare” şi denunţă ca “ipocrite” propunerile de dialog ale acestuia, conform AFP, relatează agerpres.

Moon, ales să o înlocuiască pe preşedinta conservatoare destituită Park Geun-Hye, a venit la putere în luna mai. De atunci, el a avut de gestionat tensiunile provocate de programele balistic şi nuclear nord-coreene.


Phenianul a efectuat în iulie primele sale teste reuşite cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), teritoriul american fiind acum în raza de acţiune a rachetelor nord-coreene.

Citeşte şi: MAE confirmă: Trei români se află printre victimele atacului terorist din Barcelona

În cursul unei întâlniri cu presa joi pentru a marca primele 100 de zile ale mandatului său, Moon a asigurat că nu va exista un al doilea război al Coreii. Dar el a invitat Nordul să pună capăt testelor sale nucleare şi balistice şi a cerut Phenianului să înceteze “jocurile sale periculoase”.

Rodong Sinmun, ziar al partidului unic aflat la putere în Coreea de Nord, l-a criticat în termeni duri pe liderul de la Seul, susţinând că primele sale luni de mandat au fost “mediocre şi foarte dezamăgitoare”.

Fără a-l numi pe preşedintele sud-coreean, cotidianul îl descrie pur şi simplu ca pe “deţinătorul actual al puterii” în Coreea de Sud.

Relaţiile bilaterale sunt un “eşec absolut”, adaugă ziarul. “Afirmaţiile autorităţilor sud-coreene despre ameliorarea relaţiilor bilaterale s-au dovedit a fi ipocrizie pură.”

Citeşte şi: Cinci terorişti UCIŞI la sud de Barcelona. Aveau legătură cu atacul de pe Las Ramblas – FOTO/VIDEO

“Deţinătorul puterii în Coreea de Sud afirmă că militează pentru sancţiuni şi presiuni tot căutând dialogul. Este un complot de neiertat inspirat de SUA pentru a sufoca Coreea de Nord. Sancţiunile şi dialogul nu merg pur şi simplu împreună”, scrie Rodong Sinmun.

După testele ICBM, preşedintele american Donald Trump a ameninţat că va dezlănţui “focul şi furia” asupra Coreii de Nord.

Phenianul a replicat promiţând să lanseze o salvă de rachete în direcţia teritoriului american din Guam, în Pacific. Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a luat o pauză în aplicarea acestui proiect în cursul săptămânii, dar a avertizat că punerea lui în aplicare nu depinde decât de comportamentul Washingtonului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.