Phenianul s-a săturat să mai facă concesii GRATUITE americanilor

Publicat:

Coreea de Nord nu îi va mai oferi nimic preşedintelui american Donald Trump fără să primească nimic în schimb, potrivit uui comunicat difuzat luni de agenţia de presă de stat a Phenianului KCNA şi citat de Reuters, transmite şi potrivit agerpres.

Coreea de Nord nu este interesată de un summit care “îi este inutil”, se arată în comunicatul care îl citează pe consilierul în Ministerul de Externe Kim Kye Gwan şi face referire la mesajul de duminică al lui Trump către liderul nord-coreean Kim Jong Un postat pe Twitter.


Vezi şi: ATAC armat în curtea casei! 4 morţi şi 6 răniţi în California – VIDEO

“Dacă SUA nu doresc cu adevărat să renunţe la dialogul lor cu noi, ar trebui să ia o decizie de a renunţa la politica ostilă de a ne privi ca pe un inamic”, se adaugă în comunicatul KCNA.

Comentariul înaltului oficial nord-coreean Kim Kye Gwan, care a fost viceministru de externe, intervine după ce Trump l-a îndemnat în weekend pe liderul nord-coreean Kim Jong Un “să acţioneze repede” sugerând indirect o altă întâlnire.

În comunicatul difuzat de KCNA, acesta declară că a văzut postarea lui Trump din 17 noiembrie pe Twitter semnalând un alt summit, dar a adăugat că puţin s-a schimbat în bine în ciuda a trei întâlniri între cei doi lideri din iunie anul trecut.

“Nu mai avem interes pentru discuţiile care nu au niciun beneficiu pentru noi”, a spus el.

“Nu vom da nimic, pentru ca preşedintele SUA să se laude, în timp ce noi nu am primit nimic în schimb”, adaugă el.

Trump şi liderul nord-coreean Kim s-au întâlnit pentru prima dată la un summit-reper la Singapore în iunie anul trecut, pentru a împinge înainte negocierile care, speră Statele Unite, să conducă Coreea de Nord să-şi desfiinţeze programele nuclear şi de rachete în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Citeşte şi: Michael Bloomberg a ajuns la momentul pocăinţei: ‘Îmi cer iertare!’

Discuţiile nu au înregistrat progrese semnificative de la eşecul unui al doilea summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în Vietnam în februarie, deşi cei doi lideri au convenit în iunie, la o a treia întâlnire, să redeschidă negocierile.

În aprilie, Kim a stabilit un termen limită pentru sfârşitul anului pentru Statele Unite arătând mai multă flexibilitate, dar de asemenea crescând preocupările că Coreea de Nord ar relua testele cu rachete nucleare şi cu rază lungă de acţiune pe care le-a suspendat din 2017.

Kim Kye Gwan a declarat că Statele Unite trebuie să ia o măsură decisivă de a abandona politica ostilă dacă doresc cu adevărat dialogul. El nu a elaborat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate!

Regatul Unit dă în clocot: Autorităţile au luat măsuri disperate! Guvernul britanic a anunţat marţi că peste 500 de locuri vor fi disponibile în centrele...

Consiliul Concurenței a emis amenzi de peste 485 de milioane

Consiliul Concurenței a emis amenzi de peste 485 de milioane În prima jumătate a anului curent, Consiliul Concurenței a emis amenzi în valoare 485,9 milioane...

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului

Biden spune că nici el nu ştie prea multe despre atacul iminent al Iranului Echipa de securitate naţională a preşedintelui american Joe Biden nu dispune...

Artă neobișnuită în parcul pădure de la Râșcani

Artă neobișnuită în parcul pădure de la Râșcani Zeci de ochi stranii au apărut, peste noapte, pe copacii din parcul pădure din sectorul Râșcani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.