X

Pierderi grele după un atac cu rachete în districtul Barda din Azerbaidjan (Baku)

Autorităţile azere au anunţat că districtul Barda, situat în centrul al ţării, a fost atacat marţi cu rachete de forţele armate armene, care au provocat pierderi grele, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Cel puţin patru civili, inclusiv o fetiţă de şapte ani, au fost ucişi şi alţi 13 răniţi, în timp ce obuzele lansate de partea armeană au lovit mai multe case, a raportat agenţia de presă azeră AZERTAC, citând autorităţile de aplicare a legii.

Citește și : Michael Bloomberg bagă o avere în ultima săptămână de campanie a lui Joe Biden

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării armean, Shushan Stepanyan, a respins informaţia pe pagina sa de Facebook.

Între timp, agenţia Armenpress a anunţat că în total 39 de civili din regiunea Nagorno-Karabah au fost ucişi de la izbucnirea conflictului la 27 septembrie, citând statistici de la biroul local al Ombudsmanului.

Intermediată de Statele Unite, o nouă încetare a focului umanitară a intrat în vigoare luni între Azerbaidjan şi Armenia, în timp ce ambele părţi s-au acuzat reciproc că au încălcat-o la doar câteva minute după ce a intrat în vigoare.

Citește și : Angela Merkel deplânge indisciplina germanilor în faţa pandemiei

Este deja a treia încetare a focului de când au izbucnit lupte grele între cele două ţări la sfârşitul lunii trecute, într-o nouă escaladare a conflictului vechi de decenii asupra Nagorno-Karabah.

Noul conflict armat a izbucnit la 27 septembrie, cu lupte care ar fi provocat pierderi grele şi distrugeri de bunuri.

Tags: AZERTACBardafacebookNagorno-KarabahOmbudsmanului
Categorii: Știrile zilei