Pierderile armatei afgane riscă să devină ‘nesustenabile’

Publicat:

Pierderile armatei afgane riscă să devină “nesustenabile” dacă nu se iau de urgenţă măsuri pentru a îmbunătăţi recrutarea şi pregătirea trupelor, a apreciat marţi un general american, informează France Presse, potrivit agerpres.

“Pierderile lor sunt foarte mari”, a notat generalul Kenneth McKenzie, care urmează să conducă comandamentul central american Centcom ce supervizează mai ales operaţiunile militare americane în Siria şi Afganistan.


Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

Forţele de securitate afgane “luptă puternic, însă pierderile lor vor fi nesustenabile dacă nu corectăm această problemă”, a adăugat generalul McKenzie în faţa Comisiei forţelor armate din Senat, care urmează să-i confirme numirea.

Noul comandant al forţelor americane în Afganistan, generalul Austin Miller, “îi acordă întreaga atenţie şi dacă sunt confirmat (în fruntea Centcom), este un lucru la care aş dori să lucrez cu el în mod prioritar”, a adăugat el.

Luna trecută, preşedintele afgan Ashraf Ghani a evaluat la aproape 30.000 numărul militarilor afgani ucişi de la începutul anului 2015, un bilanţ mult mai mare decât cel anunţat până acum.

La începutul anului 2015, forţele afgane au preluat de la NATO asigurarea securităţii ţării în lupta împotriva talibanilor, dar “dacă am părăsi ţara acum în grabă, nu cred că ar fi capabile să şi-o apere”, a avertizat generalul McKenzie.

Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Întrebat de aleşi asupra datei unei eventuale retrageri a forţelor americane din Afganistan, după mai bine de 17 ani de război, viitorul şef al Centcom, care urmează să-i succeadă generalului Joseph Votel, a rămas prudent.

“Nu ştiu cât va dura”, a răspuns el. “Ştiu că ei (afganii) muncesc foarte mult. Ştiu că lucrurile se ameliorează. De asemenea, ştiu că astăzi ar fi foarte dificil pentru ei să supravieţuiască fără ajutorul nostru şi al partenerilor noştri de coaliţie”, a adăgat el.

Generalul american a evaluat la 60.000 numărul combatanţilor talibani care luptă împotriva coaliţiei internaţionale în Afganistan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bannerul controversat, care acoperea muralul olimpic, a fost DEMONTAT

Bannerul controversat, care acoperea muralul olimpic, a fost DEMONTAT Bannerul cu integrarea europeană amplasat pe fațada unei clădiri de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare...

Autostrada „Unirii” A8: Noile loturi montane intră în faza de licitație, finanțare din fonduri UE

Autostrada „Unirii” A8: Noile loturi montane intră în faza de licitație, finanțare din fonduri UE Autostrada „Unirii” A8: Licitațiile pentru cele patru loturi montane, aprobate...

Iranul prelungeşte închiderea spaţiului său aerian

Iranul prelungeşte închiderea spaţiului său aerian Iranul a prelungit închiderea spaţiului său aerian, aşteptându-se la represalii din partea Israelului în urma atacului său de marţi...

Victor Chirilă: Alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie, cele mai importante de la declararea independenţei

Alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie, cele mai importante de la declararea independenţei Alegerile prezidenţiale şi referendumul constituţional din 20 octombrie sunt cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.