X

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane – Wall Street Journal

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane – Wall Street Journal

Datele Wall Street Journal arată că numărul total al militarilor ucraineni și ruși care au fost uciși sau răniți de la începutul agresiunii ruse pe scară largă a ajuns la aproximativ 1 milion.

Publicația notează că determinarea numărului exact de victime ale războiului este o adevărată provocare, deoarece atât Rusia, cât și Ucraina refuză să publice date oficiale și uneori publică cifre pe care mulți le consideră nesigure.

WSJ raportează că, potrivit unei estimări ucrainene confidențiale de la începutul acestui an, numărul victimelor militare ucrainene se ridică la 80.000 de morți și 400.000 de răniți. Estimările serviciilor secrete occidentale privind pierderile Rusiei variază, unele date sugerând aproape 200.000 de morți și aproximativ 400 000 de răniți.

„Pierderile provoacă probleme Rusiei, care folosește valuri de soldați slab pregătiți pentru a încerca să avanseze în estul Ucrainei, încercând totodată să contracareze o incursiune ucraineană recentă în regiunea Kursk”, se arată în articolul WSJ. Cu toate acestea, ziarul notează că aceste pierderi sunt mai dăunătoare pentru Ucraina, a cărei populație este semnificativ mai mică decât cea a Rusiei, scrie Ukrainska Pravda.

De ce nu sunt mobilizați în Ucraina tinerii între 18-25 de ani WSJ menționează că, potrivit foștilor oficiali ucraineni, unul dintre motivele semnificative pentru care Zelenskyy evită mobilizarea cohortei-cheie de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani – de obicei principala componentă a oricărei forțe de luptă – este că majoritatea acestor persoane nu au încă copii. Dacă recruții din această grupă de vârstă ar muri sau ar deveni incapabili, perspectivele demografice ulterioare ar fi și mai sumbre, spun demografii ucraineni.

Astfel, se menționează în articol, Ucraina rezistă apelurilor occidentale de a trimite mai mulți bărbați în luptă și a efectuat doar o mobilizare parțială. Estimările guvernamentale și militare sugerează că vârsta medie a soldaților ucraineni depășește acum 43 de ani. Pentru a crește numărul, Kievul recrutează condamnați și străini.

Victime civile Numărul victimelor civile rămâne necunoscut. Cu toate acestea, potrivit organizației neguvernamentale Human Rights Watch, numai ocupația rusă a orașului port Mariupol din sud-estul țării în 2022 a provocat moartea a peste 8.000 de persoane, după cum a raportat The Wall Street Journal.

Tags: militarePierderileRusieiUcrainei
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei