Pierre Moscovici vrea să pună economia Italiei sub lupa Comisiei Europene

Publicat:

Comisarul european pentru economie şi finanţe, Pierre Moscovici, a apreciat vineri că situaţia economică a Italiei este “delicată” şi trebuie monitorizată cu atenţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

La sosirea la Bucureşti pentru o reuniune a miniştrilor de finanţe din zona euro, Moscovici a menţionat date din surse din afara Uniunii Europene, care indică o stagnare sau chiar o recesiune a economiei italiene.


Citește și: Sute de oameni au demonstrat în SUA pentru publicarea raportului lui Robert Mueller

“Sunt cifre pe care trebuie să le urmărim foarte îndeaproape”, a afirmat oficialul european.

Următoarea prognoză financiară a Comisiei Europene va fi publicată pe 7 mai şi va consemna încetinirea creşterii economice, care afectează în special Germania şi Italia, dintre cele 19 ţări din zona euro, a arătat Moscovici. El a apreciat în Germania situaţia “ar putea fi temporară”, în timp ce Italia este deja în recesiune sau, după estimările altor instituţii, aproape de o creştere negativă.

“Trebuie să fim foarte atenţi la această situaţie, dar nu trebuie să fim prea alarmişti”, a conchis reprezentantul CE.

Citește și: Donald Tusk propune o amânare flexibilă a Brexit-ului

Declaraţiile lui Moscovici intervin după cele făcute marţi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a cerut guvernului Italiei să depună eforturi suplimentare pentru a asigura creşterea economică.

Bugetul pentru 2019 convenit de Italia cu Comisia Europeană în decembrie anul trecut prevedea o creştere economică de 1%, iar “astăzi ştim că această cifră trebuie revizuită în jos”, a afirmat Juncker cu acel prilej.

De altfel, la sfârşitul săptămânii trecute, ministrul italian al economiei, Giovanni Tria, a vorbit despre posibilitatea unei creşteri nule anul acesta. Comisia Europeană, anticipa în februarie un PIB mai mare cu 0,2% decât cel realizat de Italia în 2018. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.