Piloții avionului A321 care au salvat 233 de oameni, decoraţi de Putin

Publicat:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a acordat joi cea mai înaltă distincţie a ţării celor doi piloţi de linie ruşi care au reuşit în august o aterizare de urgenţă spectaculoasă într-un lan de porumb, salvând viaţa a 233 de persoane aflate la bord, informează AFP, scrie agerpres.

“În condiţii dificile, echipajul a acţionat cu precizie şi coerenţă”, a declarat preşedintele rus, acordând titlul de “Erou al Rusiei” lui Damir Iusupov şi copilotului său Gheroghii Murzin, în cadrul unei ceremonii la Kremlin. “Ei au dat dovadă de curaj” şi au permis “salvarea a zeci de vieţi”, a adăugat Putin.


Citește și : Cei doi ostatici occidentali eliberaţi din Afganistan au fost transferaţi în Germania

În 15 august, cei doi bărbaţi se aflau la comanda unui Airbus A321 al companiei ruse Ural Airlines care a decolat de pe aeroportul Jukovski, la periferia Moscovei, cu destinaţia Peninsula ucraineană anexată Crimeea. La câteva secunde după decolare, avionul lor s-a lovit de un stol de pescăruşi, ceea ce a dus la oprirea ambelor motoare. Ei au trebuit să aterizeze de urgenţă, fără tren de aterizare, pe un câmp situat la un kilometru de pistă.

Incidentul, care ar fi putut fi dramatic, s-a soldat cu spitalizarea unei singure persoane.

Supranumit în Rusia “miracolul din câmpul de porumb”, incidentul a făcut din cei doi piloţi adevărate staruri în Rusia, ei fiind invitaţi să participe la numeroase emisiuni de televiziune şi să dea startul unor meciuri de fotbal.

Comandantul Iusupov a spus recent pentru presa locală că nici nu-şi mai spune numele la începutul zborului, pentru a evita “o reacţie emoţională” sau îngrijorare în rândul pasagerilor.

O polemică a izbucnit în Rusia după incident, experţi estimând că accidentul a fost cauzat de înmulţirea în Rusia a cazurilor de depozitare ilegală a gunoaielor, în jurul cărora proliferează stoluri întregi de pescăruşi.

Citește și : Trump dă asigurări că va publica o ‘declaraţie financiară’ înainte de alegerile prezidenţiale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.