X

Piloţii avionului RUPT în trei bucăţi la aterizare vor fi anchetaţi

Autorităţile turce au deschis joi o anchetă pentru eventuală neglijenţă criminală împotriva celor doi piloţi ai avionului de linie care s-a rupt miercuri la aterizarea pe un aeroport din Istanbul, incident soldat cu trei morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, citând mass-media din Turcia, potrivit agerpres.

Ancheta deschisă de parchetul din Istanbul vizează o eventuală ‘neglijenţă care a provocat morţi şi răniţi’, a transmis televiziunea de stat TRT.

Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

Informaţia nu a fost confirmată deocamdată de biroul procurorului din Istanbul.

Avionul, un Boeing 737 al companiei private turce Pegasus, s-a rupt în trei bucăţi şi a luat foc miercuri, după ce a ieşit de pe pista aeroportului Sabiha Gokçen, situat pe malul asiatic al metropolei turce.

Aeronava decolase de la Izmir şi avea la bord 177 de pasageri şi şase membri de echipaj. Aterizarea s-a făcut în condiţii meteo dificile, pe care autorităţile le-au avansat drept posibilă cauză a accidentului. Trei cetăţeni turci au decedat şi alţi 179 de oameni au fost răniţi.

Citeşte şi: Un tren de mare viteză A DERAIAT în nordul Italiei. Doi oameni au murit!

Partea anterioară a fuzelajului, unde se aflau cabina şi primele rânduri de scaune, s-a rupt de restul aeronavei şi s-a răsturnat. O a doua fractură era vizibilă la nivelul treimii din spate a avionului, cuprinzând ultimele zece rânduri şi coada aparatului.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a declarat că avionul ‘a patinat în jur de 60 de metri’ după ce a ieşit de pe pistă, iar apoi ‘a căzut de la o înălţime de 30-40 metri’.

Tags: accidentAeroportul Sabiha GokcenavionBoeing 737IstanbulPegasusturcia
Categorii: Externe