X

Piloții ucraineni încep antrenamente pe F-16 în România

Piloții ucraineni încep antrenamente pe F-16 în România

Ucraina va primi în curând un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot din partea României, potrivit ministrului Apărării din Ucraina, Rustem Umerov. Într-o postare pe Facebook, Umerov a subliniat că această măsură vine ca parte a eforturilor comune pentru a proteja cerul Ucrainei împotriva atacurilor cu rachete și drone rusești.

De asemenea, ministrul a anunțat că piloții ucraineni au început antrenamentele pentru a opera avioanele F-16 în România. În cadrul unei discuții telefonice productive cu ministrul Apărării din România, Angel Tîlvăr, cei doi oficiali au discutat despre consolidarea cooperării în domeniul apărării și protecția spațiului aerian ucrainean.

Umerov a exprimat recunoștință față de sprijinul acordat de România și a anunțat planuri pentru o vizită oficială în această țară, pentru a continua cooperarea în domeniul apărării. Totodată, Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskii, a comentat recent prăbușirea unui avion F-16, menționând că pilotul ucrainean care și-a pierdut viața în incident a reușit să intercepteze două rachete rusești înainte de accident.

Ancheta privind cauzele prăbușirii este în curs de desfășurare.

 

Tags: antrenamenteF-16începPiloții ucraineniRomania
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei