X

Pin pong între Ceban și Spînu: ,,Papagali de la PAS; l-a apucat ,,belka”

Pin pong între Ceban și Spînu: ,,Papagali de la PAS; l-a apucat ,,belka”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu se ceartă de la banii capitalei.

Citește și Maia Sandu după ultimele atacuri ale Rusiei: Moldova condamnă ferm agresiunea Rusiei, fiind alături de Ucraina

„Municipiul Chișinău contribuie cu 23 de miliarde de lei virați în bugetul de stat, iar înapoi primim, nu ei ne dau, 2,8 miliarde de lei, adică aproximativ 13%. Precizez că acești bani nu vin din mâinile lui Grosu, Recean, Spînu, Sandu, sunt banii noștri cu care contribuim și vă ținem pantalonii la proiectele Satul European, pentru drumuri. Din banii Chișinăului mergeți și tăiați panglici prin țară, iar la Chișinău blocați sursele financiare. Pe lângă faptul că în criza pandemică, în criza refugiaților nu am beneficiat, practic, de nimic și am executat deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale”.

Declarațiile aparțin primarului general, Ion Ceban, și au fost făcute în ședința Primăriei Chișinău de marți, 2 ianuarie curent. Acestea au stârnit la scurt timp cel puțin o reacție din partea unuia dintre cei pe care i-a vizat. Este vorba de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Taxele locale pentru mun. Chișinău vor fi consultate până în data de 12 ianuarie 2024, după care vom prezenta proiectul bugetului municipal. Am văzut mai multe declarații în convulsii ale unor oponenți, critici și manipulări. Așa reacții vin din partea celor care se află la guvernare, care nici măcar nu au consultat, în ultimii trei ani, bugetul de stat și l-au votat cu viteza luminii de ochii lumii. O simulare totală a unor procese importante în stat. Pe de altă parte, am văzut că fac spumă la gură cu tot felul de propuneri pe care ei nu le implementează la nivel de țară. Nu există nimic din ceea ce propun pentru Chișinău ca să asigure undeva în altă parte. Iar propunerile noastre din Chișinău au fost și sunt neglijate.

…Din puținul de care dispunem, mă refer la situația financiară, reușim să schimbăm Chișinăul și vom continua. … Îmi pare foarte rău că în „Anul accesibilității” Guvernul taie din bugetul Primăriei Chișinău din nou și pune o nouă povară financiară pe umerii noștri. … Repet, doar în ultimul an și jumătate, această guvernare nocivă a pus pe umerii Chișinăului o povară financiară de peste 1,3 miliarde de lei. Sunt niște mofturi ale lor, sunt niște facturi pe care trebuie să le achităm pentru prostiile lor”, a declarat Ion Ceban

Mai târziu, ministrul Andrei Spînu a reacționat în felul următor: „Ivan (Ceban) se pare că a uitat să meargă la sesiunea de psihoterapie și azi dimineața la ședința Primăriei iarăși l-a apucat „belka”. Ivan, oprește-te din văicărat și explică oamenilor ce se întâmplă cu bugetul Chișinăului”.

Astfel, deja potrivit ministrului, edilul s-ar fi împrumutat extrem de mult în primul mandat și acum trebuie să plătească. „Banii nu mai ajung și probabil nici nu te mai poți împrumuta. Hai, publică toate împrumuturile luate de Primărie în ultimii ani și care este statutul la fiecare; Ivan, nimeni nu îți ia nimic. Problema e în tine. Uită-te în oglindă și vei vedea principalul vinovat de situația bugetului din Chișinău”.

Tags: CebandisensiuniSpînu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei