X

Piramida Lunii” din Teotihuacan, aliniată cu Soarele la solstițiu

‘Piramida Lunii’ din Teotihuacan, aliniată cu Soarele la solstițiu

Piramida Lunii” din Teotihuacan, un oraș străvechi aflat în apropierea capitalei Mexicului, este aliniată după poziția Soarelui în solstițiile de vară de iarnă, conform concluziilor unei echipe de oameni de știință.

Orașul Teotihuacan a cunoscut o perioadă de înflorire între anii 100 î.Hr. și 800 d.Hr. și avea o populație estimată la 100.000 de locuitori. „Piramida Lunii” a fost construită în etape între anul 1 d.Hr și 350 și este localizată la capătul „Drumului Morților” – o lungă stradă pietruită ce străbate centrul orașului, informează Agerpres.

Echipa de cercetători a realizat un număr mare de măsurători, folosind inclusiv drone și a observat că Piramida Lunii se aliniază cu Soarele care răsare deasupra vulcanului El Xihuingo la solstițiul de vară, prin colțul său de nord-est. Solstițiul de vară are loc în zilele de 20 sau 21 iunie în emisfera nordică. Mai mult decât atât, colțul de sud-vest al piramidei se aliniază cu Soarele care apune în spatele unui deal în timpul solstițiului de iarnă (21 – 22 decembrie), conform unui comunicat al Institutului Național de Antropologie și Istorie din Mexic.

Tags: Piramida LuniiSolstițiu
Cultură și Media