X

Un pirat informatic căutat de FBI a fost arestat de poliția sârbă

Poliţia sârbă a anunţat miercuri arestarea unui bărbat căutat de FBI, suspectat de apartenenţă la un grup de piraţi informatici numit “The Dark Overlord”, informează France Presse, potrivit agerpres.

Arestarea acestui hacker în vârstă de 38 de ani, cetăţean sârb şi identificat prin iniţialele S.S., a fost executată în cadrul “unei operaţiuni internaţionale lansate de FBI”, poliţia federală americană, a precizat poliţia sârbă într-un comunicat.

Citește și : Israelul susține că Hamasul și-a redus protestele în Gaza la avertismentul venit de la Cairo

Suspectul este acuzat de “acces ilegal la computere protejate, reţele de calculatoare şi extorcare”, a declarat poliţia.

Scopul acestei operaţiuni a fost de a identifica şi aresta un grup de hackeri, care, folosind numele de ‘The Dark Overlord’ pe internet, procedau la atacuri cibernetice din iunie 2016. Ancheta a permis identificarea a cel puţin 50 de victime ale acestor atacuri, a adăugat aceeaşi sursă.

La sfârşitul lunii aprilie, în cadrul unei operaţiuni a autorităţilor britanice de închidere a unui site web aflat la originea a peste patru milioane de atacuri informatice în întreaga lume, webstresser.org, două persoane suspectate de a fi administratorii acestui site au fost arestate în Serbia.

Citește și : Rusia își apără dreptul a de a construi Podul Crimeii

Tags: anchetaatacuri ciberneticeFBIhackerpiratiThe Dark Overlord
Categorii: Diaspora