Piraţii nigerieni au eliberat 15 marinari turci pe care îi luaseră ostatici

Publicat:

Piraţii din Nigeria au eliberat 15 marinari turci răpiţi luna trecută, a anunţat vineri compania Borealis Maritime printr-un comunicat preluat de dpa, potrivit agerpres.  

Marinarii fuseseră luaţi ostatici în 23 ianuarie, în Golful Guineei din vestul Africii. Ei sunt acum în siguranţă, au intrat în contact cu familiile şi vor fi repatriaţi în curând, a precizat compania.


Citește și : Polonia cere din nou Germaniei despăgubiri de război

Nu au apărut imediat informaţii despre eventuala plată a răscumpărării cerute de piraţi.

În ziua atacului, vasul MV Mozart, sub pavilion liberian, era în marş de la Lagos, în Nigeria, către Cape Town, în Africa de Sud. Un marinar azer a fost ucis. Piraţii au lăsat la bord trei membri ai echipajului, care au dus nava la Port-Gentil, în Gabon, iar în 30 ianuarie s-au întors în Turcia.

Atacul a fost “neobişnuit (…) atât ca gravitate cât şi ca distanţă de coastă”, a apreciat firma de securitate maritimă Dryad Global. Piraţii au acţionat la circa 180 de kilometri de statul insular Sao Tome şi Principe.

Citește și : Ungaria, prima țară din UE care începe vaccinarea cu Sputnik V

Biroul Maritim Internaţional (IMB) a consemnat 195 de incidente de piraterie şi jaf armat la bordul unor nave în 2020, număr în creştere de la 162 cu un an înainte. În raportul din ianuarie, IMB a înregistrat că anul trecut au fost răpiţi în întreaga lume 135 de membri ai unor echipaje, din care peste 95% în Golful Guineei.

În 2019 au fost răpiţi zece marinari turci, care au fost eliberaţi după circa o lună de la atacul asupra navei lor, pe o rută din Camerun către Coasta de Fildeş.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor”

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco: „Istoria cu impunerea plății poliței de asigurare medicală este un fals și o sperietoare pentru a distruge încrederea oamenilor” Ministrul Sănătății,...

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.