X

Plahotniuc NU este singurul moldovean cu averea sub sechestru

Plahotniuc NU este singurul moldovean cu averea sub sechestru

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a fugit din țară în 2019, nu este singurul cetățean moldovean, aflat sub sancțiuni internaționale, care are imobile înghețate într-un alt stat.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul ediției de joi, 19 octombrie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite Știri.md.

Citeşte şi: UE, cel mai mare ‘donator’ al Palestinei şi cel mai mare sprijin extern al său în zonă, cu aproape 1,2 miliarde de euro în cinci ani – Stiripesurse.md

„Sunt câteva cazuri de înghețare a imobilelor, dar aici o să vin cu detalii suplimentare, pentru că nu am lista exactă. Deci sunt sechestrate câteva bunuri, dar lista suplimentară o voi comunica ulterior”, a precizat Nicu Popescu.

Totodată, în contextul sancțiunilor impuse de Canada împotriva a nouă cetățeni moldoveni și șase televiziuni asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, Popescu a declarat: „Aceste sancțiuni sunt o modalitate de a ajuta Republica Moldova să se dezoligarhizeze, să combată efectele acestei perioade nefaste din istoria noastră, să curețe sistemul nostru de justiție și sistemul politic de influența nefastă a acestor oligarhi”, a punctat Popescu. 

Plahotniuc NU este singurul moldovean cu averea sub sechestru

Tags: Ilan Şorrepublica moldovaVladimir Plahotniuc
Categorii: PoliticăȘtirile zilei