De pe o plajă însorită, Jawad Bendaoud cere ‘scuze tuturor familiilor victimelor’ atentatelor de la Paris şi Saint-Denis

Publicat:

Jawad Bendaoud a cerut ”scuze tuturor familiilor victimelor” atentatelor de la Paris, într-un interviu în care apare pe o plajă, după ce a fost eliberat în procesul în care a fost judecat în legătură cu faptul că a cazat la Saint-Denis doi membri ai atentatelor de la 13 noiembrie 2015, scrie AFP, potrivit news.ro.

”Sunt multe persoane care nu-mi vor accepta scuzele, însă aş vrea să le cer scuze (…). Le cer scuze tuturor familiilor victimelor, pentru că, în pofida faptului că nu am vrut să fiu legat de acest caz, voi fi legat de el toată viaţa mea”, a declarat el miercuri într-un interviu pentru BFMTV.


Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

În cursul procesului său, în februarie, el nu şi-a cerut scuze, spunând că nu este responsabil de atentatele jihadiste de la 13 noiembrie 2015 de la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

În acest interviu, primul de după procesul care s-a încheiat pe 15 februarie, el apare pe o plajă, într-un loc secret, purtând o bluză de sport galbenă şi ochelari de soare.

”Nu vreau să se afle unde sunt (…). Nu vreau să fiu la Saint-Denis, vreau să mă retrag, am decis să mă instalez într-un loc liniştit”, a spus el.

La Saint-Denis, unde locuia, a pus un adăpost la dispoziţia lui Abdelhamid Abaaoud, unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor, şi unui complice, Chakib Akrouh. Acoloo au fost ucişi cei doi jihadişti pe 18 noiembrie, într-un asalt al poliţiştilor din cadrul RAID.

”Sunt responsabil, un pic, de ceea ce li s-a întâmplat locuitorilor din Saint-Denis. Există persoane care au fost traumatizate, am auzit mărturii care m-au afectat. Să mă duc acolo, să le arăt că eu sunt liber în timp ce ei suferă, n-aş putea s-o fac”, a spus el.

Revenind asupra atitudinii sale din timpul procesului, în care a fost acuzat că a ”făcut show” şi a şocat familiile victimelor, el a declarat că ”înţelege că asta a enervat”, dar a afirmat că ”în acest fel de situaţie eu eram nevinovat, iar singura mea apărare era atacul”.

Citeşte şi: Surpriză de proporţii în Germania. Sigmar Gabriel este scos din schema noului guvern

”Nu ar fi trebui să o fac. De doi ani eram linşat pe Internet, în presă”, a continuat el.

Eliberarea sa a fost ”o uşurare”, o ”surpriză” şi ”un şoc”. ”Tocmai petrecusem 27 de luni la izolare şi nu eram deloc pregătit. În seara verdictului nu eram pregătit, în mintea mea, să ies din închisoare”, a spus el.

”Credeam că aveam să fiu condamnat 80% (…). Credeam pentru că există o opinie publică. Judecătorii, aşa cum a spus avocatul meu, au dat dovadă de curaj. Ei au fost imparţiali”.

După doi ani de ”infern”, el speră la un viitor ”calm, fără valuri, împreună cu fiul” său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.