Planul guvernului grec de creare a unui Minister al Protecţiei Civile, sabotat de opoziție

Publicat:

Politicianul de opoziţie Alexis Tsipras şi partidul său de stânga Syriza au sabotat planul guvernului grec de creare a unui Minister al Protecţiei Civile în urma incendiilor de vegetaţie violente din această vară, relatează marţi DPA, potrivit agerpres.

Ministerul Protecţiei Civile este destinat să reunească numeroasele autorităţi şi instituţii responsabile de gestionarea incendiilor, cutremurelor, inundaţiilor şi altor calamităţi naturale.


Citește și : Armata USA a părăsit Afganistanul după un război de 20 de ani

Incendiile forestiere extinse de la începutul acestei veri au condus la probleme de coordonare, pentru care ulterior prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis şi-a cerut scuze în parlament.

Guvernul conservator a dorit ca fostul ministru al apărării în guvernul Tsipras, Evangelos Apostolakis, să fie la conducerea noului minister pentru a arăta că dezastrele de mediu ar trebui abordate peste liniile de partid.

Cu toate acestea, după atacuri puternice ale membrilor Syriza, ministrul desemnat a aruncat prosopul marţi cu puţin timp înainte de depunerea jurământului.

Crearea noului minister fusese anunţată pentru prima dată marţi.

Numirea lui Apostolakis a fost interpretată de media elene ca o deschidere a guvernului către opoziţie.

Membrii Syriza susţin că această numire a lui Apostolakis nu este un efort real de cooperare între guvern şi opoziţie, ci o manevră politică pentru a acoperi eşecurile guvernului.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Nici Syriza şi nici guvernul nu au făcut sugestii alternative pentru ocuparea postului. De marţi după-amiază, guvernul nu a propus nicio soluţie la situaţie.

Tot marţi, guvernul a anunţat că Ministerul Sănătăţii va fi de acum înainte condus de Athanasios Plevris, avocat şi confident apropiat al şefului guvernului. Se pare că Mitsotakis nu a fost mulţumit de progresul campaniei de vaccinare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.