Planul guvernului polonez de a creşte contribuţiile bogaţilor la pensii încalcă Constituţia

Publicat:

Curtea Constituţională a Poloniei a stabilit miercuri că planul guvernului de a creşte contribuţiile celor mai bogaţi plătitori de taxe la fondurile de pensii şi alocaţii pentru persoanele cu dizabilităţi încalcă legea fundamentală a ţării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Proiectul de majorare a acestor contribuţii se înscrie în demersurile formaţiunii eurosceptice aflate la guvernare în Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), de a creşte încasările statului şi de a găsi surse de finanţare pentru politicile sale sociale costisitoare.


Citeşte şi: Trump trimite un militar de carieră în funcţia de ambasador SUA în Arabia Saudită

Potrivit agenţiei poloneze de presă PAP, Ministerul Muncii a apreciat că prin creşterea contribuţiilor la fondurile de pensii şi handicap s-ar strânge doar în acest an la bugetul ţării 5,4 miliarde de zloţi în plus (1,4 miliarde de dolari).

Acest lucru ar fi putut contribui la rândul său la scăderea deficitului, care este estimat la 41,5 miliarde de zloţi în acest an.

Citeşte şi: Pedepese capitale în Iran! Doi oameni au fost executaţi pentru infracţiuni economice

Sistemul de pensii din Polonia, o moştenire a economiei controlate de stat din era comunistă, este o grea povară pentru finanţele publice poloneze, pe fondul îmbătrânirii demografice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.