Platforma de observare panoramică de pe Empire State Building, închisă pentru vizitatori

Publicat:

Empire State Building a închis pentru vizitatori platforma de observare panoramică instalată la ultimul nivel al celebrei clădiri newyorkeze, vizitată de aproape 4 milioane de persoane în fiecare an, pentru a reduce riscul de transmitere a noului tip de coronavirus, a anunţat marţi proprietarul său, citat de Reuters, scrie agerpres.

Acea punte de observare în aer liber, aflată la etajul 102 al acestei clădiri din Manhattan, a fost închisă cel mai recent în luna octombrie, când renumitul zgârie-nori construit în stilul art-deco a trecut printr-o amplă operaţiune de renovare, estimată la 165 de milioane de dolari.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

Închiderea sa de marţi a fost decisă în contextul apelurilor de “distanţare socială”, ca modalitate de limitare a propagării pandemiei de coronavirus, care a infectat deja peste 182.000 de persoane, inclusiv peste 4.600 în Statele Unite.

Pandemia a afectat profund turismul global din cauza restricţiilor de călătorie şi a plasării în regim de izolare a unor oraşe şi teritorii, determinând totodată închiderea mai multor parcuri şi atracţii turistice din lumea întreagă.

În Statele Unite, parcurile tematice Disney au fost închise, în timp ce intersecţia comercială Times Square din New York, aflată în apropiere de Empire State Building, a fost aproape pustie în cursul zilei de marţi.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo

Empire State Realty Trust, care deţine celebra construcţie veche de 89 de ani, ce a deţinut timp de 41 de ani statutul de cea mai înaltă clădire din lume, a obţinut venituri de 131,2 milioane de dolari cu ajutorul platformelor sale de observaţie, în ultimul an fiscal.

Un observator mai mic, situat la cel de-al 86-lea etaj al clădirii, a fost de asemenea închis, au precizat reprezentanţii companiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Deputații se întrunesc în ședință plenară

Deputații se întrunesc în ședință plenară Deputații se întrunesc, astăzi, 4 iulie, în ședință plenară. Pe ordinea de zi a Legislativului sunt 17 proiecte de...

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.