X

Platforma de Sprijin pentru Moldova: Chișinăul a semnat mai multe memorandumuri și acorduri de finanțare

În această dimineață, 17 octombrie, Republica Moldova a semnat mai multe memorandumuri și acorduri de finanțare între țara noastră și partenerii care au participat la Platforma de Sprijin pentru Moldova.  Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Republicii.

Mai exact, este vorba despre colaborări între: Republica Moldova și Banca Europeană pentru Investiții, Republica Moldova și Norvegia, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare – Programul NANSEN, Memorandumul între UE și Agenția Franceză de Dezvoltare, Republica Moldova și Agenția Franceză de Dezvoltare, Republica Moldova și Agenția Franceză de Dezvoltare și Banca germană Kreditanstalt fur Wiederaufbau.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Amintim că astăzi, 17 octombrie, la Chișinău are loc cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, la care participă reprezentanți din peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare.

În cadrul vizitei la Chișinău la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, ministrul Germaniei al Afacerilor Extern, Annalena Baerbock, a declarat că eforturile lui Putin de a destabiliza R. Moldova au eșuat.

De asemenea, premierul R. Moldova, Dorin Recean, a ținut un discurs în care se arată recunoscător față de susținerea comunității internaționale.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Tags: memorandumMoldovaNansenPlatformă de SprijinUE
Categorii: EconomieExterneȘtirile zilei