Platformă europeană pentru coordonarea reacţiilor la migraţia ilegală prin Mediterana de Est

Publicat:

Mai multe ţări europene au convenit joi să creeze o platformă cu organisme ale Uniunii Europene pentru a coordona reacţia la migraţia ilegală pe ruta din Mediterana de Est, relatează DPA şi EFE, scrie agerpres.

Miniştrii de interne şi ai migraţiei din 18 ţări, majoritatea din Europa de Est şi din Balcani, au convenit la o conferinţă la Viena ca platforma să se ocupe cu expulzarea mai rapidă a migranţilor respinşi şi cu proceduri mai rapide de azil, precum şi cu lupta împotriva traficului de persoane.


Citește și : SUA confirmă peste 60.000 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore

“Nu vrem să creăm structuri paralele”, ci să creştem eficienţa autorităţilor existente, a declarat ministrul austriac de interne Karl Nehammer, la o conferinţă de presă, precizând că noua platformă va avea sediul la Viena.

“Asistăm în prezent la o creştere semnificativă a cifrelor privind migraţia”, a spus şi ministrul german de interne Horst Seehofer, a cărui ţară deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Conform agenţiei UE de protecţie a graniţelor, Frontex, numărul trecerilor ilegală de frontieră în Mediterana de Est între Turcia şi Grecia a crescut la 1.250 în iunie, o creştere de opt ori faţă de aprilie.

Statele din Balcanii de Vest se aşteaptă ca această direcţie să continue, a declarat Seehofer.

Ministrul german a promis că Berlinul va promova un acord la nivelul întregii UE privind o politică unică asupra migraţiei, pe care Comisia Europeană ar urma să o pregătească până în septembrie.

Citește și : Pompierii greci continuă lupta cu incendiile din Peloponez

Actuala abordare fragmentată faţă de solicitanţii de azi “nu funcţionează bine”, a declarat Seehofer.

Comisarul european pentru migraţie, Margaritis Schinas, a spus că proiectul va reflecta lecţiile învăţate din criza refugiaţilor din 2015.

“Europa nu poate eşua de două ori în privinţa migraţiei”, a declarat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.