X

Platforma Twitter sesizată cu privire la mesajul lui Donald Trump datorită „butonului nuclear mare şi mai puternic”

Platforma Twitter a primit sesizări din partea mai multor utilizatori cu privire la mesajul în care preşedintele Donald Trump vorbeşte despre „butonul nuclear mai mare şi mai puternic” decât al liderului nord-coreean, iar serviciul de social media susţine că acesta nu îi încalcă termenii.

Replica publicată de Trump în noaptea de marţi spre miercuri a ridicat din nou semne de întrebare în rândul utilizatorilor de Twitter privind încălcarea regulilor platformei de către preşedintele american, potrivit news.ro .

După ce Kim Jong-un a spus, în mesajul de Anul Nou, că are pe birou un „buton nuclear”, Trump a răspuns: „Să îl informeze cineva din regimul lui sărăcit şi înfometat că şi eu am un buton nuclear, dar e mult mai mare şi mai puternic decât al lui şi butonul meu funcţionează”.

Citește și : Ocean Infinity a trimis în sudul Oceanului Indian o navă specializată de căutare a avionului MH370 Malaysia Airlines

În urma acestui mesaj, numeroşi utilizatori de Twitter, inclusiv mai multe celebrităţi de la Hollywood – între care Mark Ruffalo şi George Takei -, au vrut să ştie dacă preşedintele a încălcat termenii de folosire a platformei.

Mesajul lui Trump a fost raportat, iar mai mulţi utilizatori i-au scris direct CEO-ului Jack Dorsey.

În răspunsul transmis automat de Twitter se arată: „Am verificat atent semnalizarea şi am descoperit că nu a existat nicio încălcare a regulilor Twitter privind comportamentul abuziv”.

Miercuri, reprezentanţii Twitter au confirmat pentru The Hollywood Reporter că mesajul lui Trump nu a încălcat termenii privind conţinutul abuziv.

Potrivit regulilor platformei, este considerat comportament abuziv un mesaj care are ca ţintă o persoană sau un grup, dacă raportarea a fost făcută de ţinta mesajului abuziv sau de un „spectator” şi în cazul în care comportamentul poate face obiectul unei ştiri sau este de interes public.

Tags: Anul Noubutonul nuclearKim Jong Unmesajtwitter
Categorii: Știrile zilei