X

Plățile lunare de până la 300 USD pentru copil încep pentru majoritatea familiilor americane. ‘Robinetul’ ar putea rămâne deschis ani de zile!

„Acesta este cel mai mare proces de venituri de bază din istoria omenirii care urmează să înceapă”, spune un avocat.

În timp ce guvernul SUA se pregătește să trimită până la 300 USD pe lună pentru fiecare copil către milioane de familii americane în această săptămână, plățile ar putea mai degrabă să dureze ani de zile, decât să dispară anul viitor, așa cum era planificat.

Aceasta este previziunea făcută de unii analiști și avocați, indiferent dacă susțin sau se opun plăților extinse ale creditului fiscal pentru copii, care urmează să înceapă joi și să provină din legea de stimulare dată în Martie de 1,9 trilioane de dolari.

„Este foarte dificil pentru mine să-mi imaginez că acest lucru va dispărea în curând”, a spus Michael Strain, director al studiilor de politică economică la Institutul American al Întreprinderilor, cu tendințe conservatoare.

Strain a spus că este puțin probabil ca parlamentarii să reducă creditul fiscal pentru copii după ce l-au majorat anul acesta și, deși este posibil, CTC ar putea reveni la a fi plătit doar o dată pe an la momentul impozitării, mai degrabă decât prin anumite rate lunare, analistul n-ar paria pe asta.

„Vom vedea politicieni din ambele partide apucând frâiele acestui lucru, dorind să şi le înuşească și să aibă propriile lor abordări”, a declarat Greg Nasif, purtătorul de cuvânt șef al Humanity Forward, un grup nonprofit înființat de fostul candidat democrat la președinția SUA, Andrew Yang, care pledează pentru venitul de bază universal.

„Nu cred că veți vedea mulți oameni care vor să concureze în mod deschis împotriva acestui lucru”, a adăugat Nasif, al cărui grup nu mai este afiliat cu Yang, întrucât acum face campanie pentru a deveni primar în New York.

Plățile lunare sunt prevăzute să se ridice la 300 USD pentru fiecar copil cu vârsta sub 6 ani sau 250 USD pe copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani. Acestea vor veni pentru ultimele șase luni din acest an, începând din această lună și până în decembrie, deci suma totală plătită în 2021 pentru un copil mai mic va fi 1.800 USD, în timp ce cei cu un copil mai mare primesc 1.500 USD.

Apoi, anul viitor, la momentul impozitării, părinții sau tutorii copiilor cu vârsta sub 6 ani urmează să primească încă 1.800 USD per copil, aducând totalul CTC pentru anul fiscal 2021 la 3.600 USD, în timp ce cei cu copiii mai mari primesc încă 1.500 USD pentru un total de 3.000 USD. Acest lucru se datorează faptului că legea de stimulare de 1,9 trilioane de dolari, cunoscută sub numele de American Rescue Plan, a majorat sumele CTC la 3.600 sau 3.000 USD, în creștere față de un nivel anterior de 2.000 USD, jumătate venind din ratele lunare.

Plățile totale CTC sunt programate să se îndrepte către persoanele care câștigă până la 75.000 USD și către depunătorii de bani în comun până la 150.000 USD, plățile fiind eliminate treptat peste aceste niveluri de venit. Administrația Biden a estimat că plățile vor merge către aproximativ 39 de milioane de gospodării americane, reprezentând 88% din familiile americane cu copii.

Președintele Joe Biden a propus extinderea CTC până în 2025 în planul său pentru familii americane de 1,8 trilioane de dolari, în timp ce alți democrați, cum ar fi președintele Camerei, Nancy Pelosi, au cerut să fie permanentă. Dar nu este clar că planul familiilor lui Biden va deveni o realitate, având în vedere majoritățile democratice înguste din Congres și așteptările ca republicanii să preia controlul asupra Camerei sau Senatului la alegerile intermediare din anul viitor.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat sfârșitul CTC extins, având în vedere că parlamentarii republicani proeminenți au propus programe oarecum similare. Propunerile includ apelul senatorului Mitt Romney pentru o alocație lunară de 350 USD pentru copiii mai mici, de 250 USD pentru copiii mai mari, precum și creditul fiscal propus de senatorul Josh Hawley de 6.000 dolari pentru părinții singuri, de 12.000 dolari pentru părinții căsătoriți care depun o cerere comună la Înapoierea taxelor anuale.

„Este ceva ce vedem tot timpul în politica americană – că politicile își creează propriile circumscripții”, a spus Christopher Ellis, profesor de științe politice la Universitatea Bucknell din Pennsylvania. „Odată ce beneficiul guvernului este stabilit, în special unul care dă contur unei mari povești de americani, este cu adevărat dificil să întoarceți astfel de lucruri înapoi. Deci, chiar dacă acest lucru este setat nominal să expire, văd foarte puține moduri în care expiră de fapt. Cred că aceasta va fi o piesă pe termen lung.”

CTC extins arată, de asemenea, ca un fel potrivit de cheltuieli pentru politicieni, potrivit unei analize a lui Ellis și a unui coautor, Christopher Faricy, profesor de științe politice la Universitatea Syracuse din New York. Descoperirile lor sunt detaliate în noua lor carte, „Cealaltă parte a monedei: opinia publică asupra cheltuielilor fiscale sociale”.

„Practic, ceea ce constatăm este că americanii susțin cheltuielile efectuate prin codul fiscal – cheltuielile fiscale – pe care nu le-ar susține dacă guvernul ar trimite cecuri directe oamenilor”, a spus Ellis. „Economiștii urăsc cheltuielile fiscale din tot felul de motive diferite. Sunt ineficiente, conformitatea nu este grozavă, tot felul de lucruri. Dar dacă sunteți în căutarea unei modalități politicoase de a cheltui bani pe lucruri despre care credeți că ar putea ajuta oamenii, a face acest lucru prin intermediul codului fiscal este probabil o modalitate bună de a face acest lucru. ”

Au fost trei runde de verificări directe în timpul crizei COVID-19 pentru majoritatea americanilor, începând cu plata stimulilor de 1.200 USD în aprilie 2020, cecuri de 600 USD în decembrie și 1.400 USD în martie trecut.

Susținătorii venitului de bază universal sunt încântați de plățile CTC care încep în iulie, potrivit Nasif, de la Humanity Forward.

„Este asemănător dorinței de a merge pe Lună și de a lansa o rachetă în spațiu pentru prima dată”, a spus el. „Nu sunteți acolo, dar este totuşi destul de minunat”.

„Acesta este cel mai mare proces de venituri de bază din istoria omenirii care urmează să înceapă”, a adăugat Nasif. „Implică 70 de milioane de părinți. Este dolarul SUA DXY, 0,06%. Este lunar, ceea ce este ideal – așa bugetează oamenii. Și vom colecta o mulțime de date cu privire la modul în care acest lucru îmbunătățește viața oamenilor în următoarele câteva luni “.

Strain-ul AEI a declarat că plățile CTC din acest an pot fi privite ca „noi” și „transformatoare”, deoarece se îndreaptă către atât de mulți americani și se pare că vor oferi „o schimbare a modului în care gospodăriile din clasa de mijloc se gândesc la relația lor cu guvernul federal. ”

Cu toate acestea, a spus Strain, noile plăți nu sunt o astfel de noutate, dat fiind că fiecare administrație prezidențială de la Bill Clinton încoace, care a supravegheat introducerea CTC, a extins creditul. Analistul AEI a spus: „Cred că acest lucru poate fi înțeles ca fiind în concordanță cu sprijinul dvs. bipartisan de lungă durată pentru extinderea creditului fiscal pentru copii, pe care fiecare președinte l-a făcut, într-un grad sau altul.”

„Creditul fiscal pentru copii (CTC, The Child Tax Credit) nu este nou”, a spus Faricy, profesorul și coautorul din Siracuza. „Ceea ce ar putea fi nou este motivația care conduce acest lucru în administrația Biden, care este o înțelegere reală cu privire la cât de depășită este rețeaua de siguranță socială – și recunoașterea statutului de câștigător dual ca devenind mult mai frecventă din perioada de după al doilea război mondial, când s-a construit o mulțime de plase de siguranță. ”

Criza COVID-19 a contribuit la obținerea de noi plăți, potrivit Lorenei Roque, analist senior de politici la Centrul pentru Progres American, cu orientăr de stânga.

„Pandemia a scos la iveală lacunele din economie și infrastructura de îngrijire a copiilor din SUA. Costurile nu sunt accesibile pentru prea multe familii”, a declarat ea pentru MarketWatch.

Familiile cu venituri mici cheltuiesc în medie 35% din venitul lor lunar pentru îngrijirea copiilor, fără a include hrană, scutece, îmbrăcăminte sau alte necesități, în timp ce familiile cu venituri superioare cheltuiesc 7%, spune Roque.

Roque critică propunerile republicane aferente, spunând, de exemplu, că planul lui Romney „conține o alocație robustă pentru copii”, dar este „din păcate finanțat în mare parte prin reducerea altor programe anti-sărăcie”.

Ea a subliniat, de asemenea, importanța asigurării faptului că toți americanii calificați primesc plățile viitoare, solicitând finanțarea serviciului de venituri interne pentru a avea „un proces adecvat de implementare” și o „strategie coordonată de informare”.

Nasif, de la Humanity Forward, a declarat că grupul său lucrează pentru a se asigura că părinții nu pierd din plăți. Organizația și-a propus să se asigure că oamenii pot accesa beneficiile, chiar dacă nu au conturi bancare sau întâmpină alte probleme.

Administrația Biden a lucrat, de asemenea, pentru a-şi respecta cuvântul, numind 21 iunie „Ziua de conștientizare a creditului fiscal pentru copii”.

Între timp, Strain a spus că sprijină organizarea unui CTC și „acțiune agresivă” pentru reducerea sărăciei copiilor, dar nu este de acord cu extinderea creditului acordată de American Rescue Plan, deoarece ajută multe gospodării din clasa medie sau clasa medie superioară.

“Există multe, multe utilizări mai bune ale cheltuielilor guvernamentale decât furnizarea unui venit lunar gospodăriilor care au salarii confortabile, cu șase cifre”, a spus el. „Ați putea face un argument pentru a permite gospodăriilor din treimea inferioară a distribuției veniturilor să beneficieze de beneficiile complete și apoi să le eliminați pe măsură ce vă apropiați de venitul mediu”, menţionează analistul american.

Tags: alocaţieAndrew YangcopiiCTC (The Child Tax Credit)SUA
Categorii: Știrile zilei