Ploile diluviene din sud-estul Braziliei au provocat cel puţin 10 victime

Publicat:

Sud-estul Braziliei a avut parte de încă o noapte tragică din cauza ploilor torenţiale, cu cel puţin 10 victime raportate marţi în regiunea Santos, o zonă de litoral din statul Sao Paulo, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP, scrie agerpres.

Ploile diluviene s-au abătut încă de luni seară peste partea sudică a acestui stat brazilian, cel mai bogat şi cel mai populat din Brazilia, provocând inundaţii şi alunecări de teren.


Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Portul Santos este cel mai mare din America Latină, având o importanţă economică uriaşă pentru regiune, însă în acest oraş se află numeroase locuinţe precare, situate în zone considerate riscante.

Una dintre victime este un pompier care încerca să ajute persoane aflate în dificultate. O altă persoană este dată în continuare dispărută.

Principalele şosele care leagă Santos de Sao Paulo s-au confruntat cu ambuteiaje majore marţi dimineaţă şi altele au fost complet blocate din cauza unor alunecări de teren şi a arborilor prăbuşiţi pe carosabil.

La nord de statul Sao Paulo, în statul Rio de Janeiro, pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele materiale au fost de asemenea importante din cauza ploilor torenţiale, care au provocat numeroase inundaţii începând de duminică.

Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor include cel puţin cinci morţi, după ce un nou cadavru a fost recuperat în noaptea de luni spre marţi. Victimele au fost electrocutate, înecate sau acoperite de nămol, a precizat Apărarea Civilă braziliană.

În ianuarie, un alt stat din sud-estul Braziliei, Minas Gerais, a fost devastat de precipitaţii record, care au făcut peste 50 de morţi şi au distrus oraşe întregi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra

Ultima operă de artă din seria de animale Banksy a fost eliminată de Grădina Zoologică din Londra Desenată pe un oblon de la intrarea în...

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie

Samsung recheamă 1 milion de aragazuri pentru a preveni incendiile cauzate accidental de animale de companie Samsung recheamă unele tipuri de aragazuri electrice comercializate în...

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena

Cum a ajuns fiica lui Ștefan cel Mare cea mai puternică femeie din Rusia. Povestea de roman a frumoasei Olena Elena Mușat sau Olena cum...

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa

Ruşii l-au omagiat ca pe un patriot pe Evgheni Prigojin, la un an de la moartea sa Persoanele îndoliate s-au adunat vineri la un cimitir...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.