Ploile torenţiale aduc POTOPUL în Australia. Un om a murit!

Publicat:

Un bărbat a murit şi o femeie este dată dispărută în urma ploilor torenţiale înregistrate pe coasta de est a Australiei, în condiţiile în care ciclonul Uesi se apropie de insulă, aflată pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Un bărbat de 75 de ani, aflat într-un caiac, a fost descoperit mort în apele ieşite din matcă ale râului Mary, din Queensland, la o zi după ce acesta fusese dat dispărut, după ce mai multe părţi ale acestui stat s-au confruntat cu ploi torenţiale, a precizat poliţia locală.


Citeşte şi: Fosta ambasadoare americană în Ucraina critică diplomaţia Washingtonului (VIDEO): Este ‘amorală’

Între timp, căutările continuă în cazul unei femei de 26 de ani care a dispărut miercuri lângă Gorge Falls, în apropiere de Gold Coast.

Statul Queensland a înregistrat precipitaţii abundente, cu peste 100 de milimetri de ploaie în regiunile sud-estice, care au produs la inundaţii în mai multe părţi ale statului.

Serviciile de urgenţă au efectuat cel puţin 19 intervenţii, inclusiv la rezidenţii unui azil care au trebuit evacuaţi din cauza inundaţiilor.

Cel puţin 18 şcoli au fost închise joi, iar Biroul de meteorologie a prognozat că ploile se vor intesifica în următoarele zile.

Cantităţi mari de precipitaţii au fost raportate şi în statul vecin New South Wales, unde autorităţile au emis zeci de avertismente de inundaţii.

Între timp, ciclonul Uesi se îndreaptă spre insula vulcanică Lord Howe, din Oceanul Pacific, situată la circa 600 de kilometri est de continent.

Citeşte şi: Premierul kosovar ÎŞI TAIE din salariu. Măsura se aplică tuturor miniştrilor!

Meteorologii se aşteaptă la vânturi distructive şi la precipitaţii masive când furtuna va ajunge în dreptul insulei vineri dimineaţa, posibil ca un ciclon de categoria a doua.

Uesi este aşteptat să aducă ploi abundente şi valuri mari atât pe insulă, cât şi pe coasta continentală.

Între timp, peste 20.000 de case din Sydney şi din regiunile aflate în vecinătate rămân în continuare fără electricitate după precipitaţiile record din weekend.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru. Despre ce au discutat Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru, în...

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.