X

Ploile torențiale fac prăpăd în India. 22 de persoane au murit și mii de sinistrați

Ploile care au căzut continuu în statul indian Kerala (sud) au provocat moartea a 22 de persoane, în timp ce mii de oameni au rămas izolaţi, au informat joi autorităţile potrivit DPA, transmite și agerpres.

”Cel puţin 22 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în districtele Idukki, Malappuram, Kozhikode şi Wayanad”, a precizat Shibu Rautel, din cadrul autorităţii care se ocupă cu managementul dezastrelor. Cele mai multe dintre decese au fost cauzate de alunecările de teren şi de înec.

Citește și: Senatul argentinian respinge legalizarea avortului

Echipe din partea National Disaster Response Force (NDRF) şi armatei indiene au colaborat cu administraţia locală în cadrul operaţiunilor de salvare.

Peste 5.000 de persoane au fost salvate din satele situate în regiuni joase şi cazate în taberele special amenajate de-a lungul statului.

Apa din 22 de baraje a trebuit evacuată din cauza creşterii nivelului, lucru care a provocat inundaţii pe cursul inferior al râurilor, potrivit oficialilor. Printre acestea se află şi barajul Cheruthoni de pe râul Periyar, ale cărui vane nu mai fuseseră deschise din 1992.

Guvernatorul statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a prezentat situaţia ca fiind ”foarte severă” în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în capitala statului, Thiruvananthapuram. ”Am cerut ajutor din partea armatei, marinei, pazei de coastă şi NDRF”, a spus Vijayan.

Citește și: Paradisul din Indonezia a fost lovit de un nou cutremur puternic

Cursa de ambarcaţiuni Nehru Trophy, un eveniment anual desfăşurat în Alappuzha care atrage un public numeros inclusiv turişti, programată sâmbătă, a for amânată.

Şcolile din mai multe regiuni au rămas închise, trenurile au avut întârzieri, iar aeroportul din oraşul Kozhikode a fost închis temporar.

Sezonul musonic în India, care ţine din iunie până în septembrie, deseori aduce ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

Tags: Alappuzhabarajul CheruthoniIdukkiIndiaKeralaKozhikodeMalappurammusonploirâul PeriyarThiruvananthapuramWayanad
Categorii: Știrile zilei