X

Ploile torenţiale ÎNCHID şcolile din Sicilia

Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie în aşteptarea ploilor abundente prognozate să lovească vineri insula italiană, relatează dpa, potrivit agerpres.

Primarul Cataniei, oraş de la poalele vulcanului Etna, a ordonat joi seara ca şcolile să fie închise, în timp Protecţia Civilă italiană a emis o avertizare de vreme severă pentru această zonă.

Citeşte şi: O banală răceală ar putea oferi protecție suplimentară împotriva Covid – Black News

Vremea nefavorabilă a afectat Sicilia în această săptămână, furtunile lovind vestul insulei, în special în jurul Palermo, Agrigento şi Trapani. O înregistrare video postată vineri de serviciul de pompieri arăta cum serviciile de urgenţă au folosit echipamente grele pentru a curăţa străzile de noroi.

În Sciacca, lângă Agrigento, o stradă din faţa unui bloc s-a surpat şi câteva maşini au fost înghiţite de pământ, potrivit unei fotografii publicate joi de pompieri.

Citeşte şi: Julian Assange se căsătoreşte în spatele gratiilor – Black News

În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei. Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

Tags: AgrigentoCataniaEtnaPalermoploi torentialeSciaccascoliSiciliaTrapani
Categorii: Diaspora