Ploile torenţiale au paralizat capitala Mexicului

Publicat:

O ploaie intensă însoţită de grindină care a căzut miercuri a provocat ambuteiaje şi întârzieri ale serviciului de transport public şi un peisaj efemer de iarnă pe străzile din centrul capitalei Ciudad de Mexico, relatează EFE, conform agerpres.

Ploaia abundentă a afectat şase zone din centrul capitalei Mexicului înregistrându-se un nivel maxim de 8,8 milimetri, astfel încât a fost declarat codul galben, a informat Secretariatul Protecţiei Civile din Ciudad de Mexico.


Citeşte şi: Asasinarea unei consiliere municipale din Rio de Janeiro provoacă proteste de amploare în toată Brazilia

Autorităţile au raportat precipitaţii însoţite de grindină de dimensiune medie în zonele Azcapotzalco, Cuauhtémoc şi Miguel Hidalgo, unde spaţiile verzi şi străzile au fost acoperite cu un strat alb care a amintit de un peisaj hibernal.

Serviciile de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apelor, nivelul cel mai mare fiind înregistrat la intersecţiile din apropiere de Chapultepec, la porţile de intrare în zonele Polanco şi Anzures, cele mai afectate de ambuteiaje.

Ploaia cu grindină a durat peste 60 de minute şi a lăsat în urmă un strat gros de gheaţă din care copiii au putut face bulgări.

Citeşte şi: Presa rusă o acuză pe Theresa May că ‘a otrăvit’ relaţiile cu Rusia

Traficul a fost îngreunat pe bulevardele Angel de la Independencia, Paseo de la Reforma şi Chapultepec, în zonele din centrul dar şi din nordul capitalei mexicane.

Prognoza meteo indica pentru miercuri şanse de precipitaţii de 43 % în Ciudad de Mexico, cu temperaturi de aproximativ 25 de grade, astfel încât locuitorii capitalei au fost luaţi prin surprindere de ploaia rece cu grindină.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară Premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară, a declarat vineri,...

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației...

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.