X

PNM cere închiderea Centrului rus de știință și cultură din Chişinău

PNM cere închiderea Centrului ruș de știință și cultură din Chişinău

Liderul Partidului naţional moldovenesc (PNM), Dragoş Galbur, le-a cerut autorităţilor moldoveneşti să închidă Centrul rus pentru ştiinţă şi cultură de la Chişinău.

El a scris despre acest lucru pe pagina sa de facebook, acuzând centrul că “propagă agenda şi influenţa Kremlinului în Republica Moldova”, transmite INFOTAG.

Citeşte şi: Analist politic român: Bătălia pentru Chișinău e cu bătaie mult mai lungă – Stiripesurse.md

“Centrul sprijină regimurile separatiste din regiunea transnistreană şi UTA Gagauz-Yeri, neglijând demonstrativ prevederile Constituţiei Republicii Moldova. În cadrul Centrului rus activează în acest moment 6 diplomaţi ruşi, plus trei membrii de familie şi mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova, angajaţi ca specialişti locali şi personal tehnic”, a scris Galbur.

PNM cere închiderea Centrului ruș de știință și cultură din Chişinău

El propune denunţarea acordului dintre guvernele Moldovei şi Rusiei din 30 octombrie 1998, în baza căruia a fost deschis centrul la Chişinău.

Liderul PNM a mai cerut guvernului să ia o decizie oficială de a le interzice funcţionarilor publici să folosească adresele de e-mail de pe serviciile mail.ru şi yandex.ru. “Fiecare al treilea funcţionar din Republica Moldova foloseşte poşte electronice ruseşti, ceea ce reprezintă o breşă serioasă în securitatea statului, pentru că vorbim de documente oficiale şi date cu caracter personal, care ajung în mâinile serviciilor de informaţii din Rusia”, a subliniat Galbur.

Tags: Centrul rus pentru ştiinţă şi culturăchisinauDragoș GalburPartidul Naţional Moldovenesc (PNM)
Categorii: PoliticăȘtirile zilei