X

PNUD va asista Ministerul Finanțelor din Moldova în elaborarea unui cadru bugetar eficient

PNUD va asista Ministerul Finanțelor din Moldova în elaborarea unui cadru bugetar eficient

Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul permanent al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova, Daniela Gasparikova, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanțelor, Victoria Belous.

Ministerul Finanțelor a precizat că discuțiile s-au axat pe intensificarea cooperării dintre cele două instituții și pe sprijinul PNUD pentru dezvoltarea capacităților și sistemelor de gestionare eficientă a finanțelor publice, potrivit infomarket.md.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Un punct important al dialogului a fost alinierea politicii fiscale la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), cu sprijinul PNUD. De asemenea, a fost discutată activitatea de raționalizare a cheltuielilor în sectorul sănătății, care se desfășoară cu sprijinul PNUD, a început în mai 2022 și ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.

Victoria Belous a mulțumit PNUD pentru asistența acordată în gestionarea finanțelor publice și a subliniat importanța continuării acestei cooperări în vederea atingerii obiectivelor comune.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

La rândul său, Daniela Gasparikova a reiterat disponibilitatea PNUD de a sprijini Ministerul Finanțelor în elaborarea unui cadru bugetar eficient.

Tags: MoldovaODDVictoria Belous
Economie