X

Podoleak vorbeşte despre filarea diplomaților ucraineni în Moldova

Podoleak vorbeşte despre filarea diplomaților ucraineni în Moldova

„Provocare banală, în stilul Federației Ruse”. Așa a numit informațiile despre filarea diplomaților ucraineni consilierul lui Vladimir Zelenski, Mihail Podoleak.

Citeşte şi: Comuna Bubuieci are primar – Stiripesurse.md

Funcționarul a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru TVR Moldova, că ar fi vorba despre „încercări jalnice” ale Kremlinului de a certa Chișinăul și Kievul. În opinia sa, în spatele scandalului s-ar afla administrația Rusiei, iar specualțiile ar fi fost lansate cu ajutorul sateliților Moscovei de la Chișinău.

„Aceste mesaje trebuie interpretate ca o tentativă primitivă și tradițională deja pentru serviciile secrete rusești de a porni o campanie media pentru discreditare, care are misiunea de a ciocni cele două țări pentru a provoca unele reacții și declarații răutăcioase.

Podoleak vorbeşte despre filarea diplomaților ucraineni în Moldova

Acum, există foarte multe canale de comunicare între guvernele noastre, la multe nivele.

Această provocare nu costă nici cât un ou clocit. Repet, este o provocare banală și primitivă în stilul Federației Ruse, nimic mai mult. O tentativă standart de a lansa o campanie mediatică care ar fi trebuit să genereze o avalanșă de declarații negative”, a declarat Mihail Podoleak.

Oficialul a reitarat că între Kiev și Chișinău existe interacțiune la nivel înalt, iar asemenea zvonuri nu pot știrbi încrederea pe care o au cele două state vecine, unul față de celălalt.

Anterior, informații despre filarea unor cetățeni ucraineni de către Securitatea din Moldova au fost publicate pe canale de Telegram, apoi a apărut în cadrul unei emisiuni ale Nataliei Morari. Ambasadorul trimis de Kiev la Chișinău a lăsat de înțeles că ar dubii despre cele invocate.

Tags: chisinaukievMihail PodoleakMoldovarusiaucrainaVladimir Zelenski
Război in Ucraina