Podoleak a numit patru obiective politice ale ofensivei Forțelor Armate ucrainene din regiunea Kursk 

Publicat:

Podoleak a numit patru obiective politice ale ofensivei Forțelor Armate ucrainene din regiunea Kursk 

Scopul operațiunii forțelor armate ucrainene în regiunea Kursk este de a arăta insolvența Rusiei din punct de vedere militar, nedorința acesteia de a răspunde situațiilor de criză, a declarat Mihail Podoleak, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei. El a spus acest lucru într-un interviu pentru Meduza, publicat pe 14 august.

Podoleak a răspuns subliniind că numai comandamentul militar poate comenta obiectivele militare și nimeni nu va vorbi despre asta public în timpul operațiunii în sine.


„Pot vorbi despre obiective politice. Primul este că Ucraina poartă un război defensiv, împingând artileria rusă la distanța necesară, astfel încât să nu poată fi folosită împotriva populației civile ruse, să transporte efectiv rezervele de-a lungul întregii linii de front”, a spus el.

Podoliak a subliniat că Ucraina nu intenționează să ocupe acest teritoriu. „Ucraina vine să distrugă instalațiile militare și nu intenționează să înființeze nicio administrație de ocupație. Instalațiile sociale rămân sub controlul Federației Ruse – nu au nicio valoare pentru Ucraina”, a menționat el.

A treia sarcină, potrivit consilierului șefului PO, este de a arăta partenerilor occidentali că autoritățile ruse nu sunt capabile să ia decizii rapide și eficiente, au un control slab asupra situației și nu pot controla riscurile interne care cresc treptat din cauza războiul.

„Ei bine, cel de-al patrulea obiectiv este să transferăm războiul pe teritoriul Rusiei Când am intrat în regiunea Kursk, am văzut cât de șocați au fost oamenii: ei trăiesc într-o realitate diferită. Li se pare că războiul este deja în curs din țările europene, dar nu au riscuri nu Acum văd o situație complet diferită.

Desigur, toate acestea vor avea consecințe sociale grave pentru Rusia, poate că în sfârșit vor începe un fel de discuție despre ce fel de război este acesta și ce consecințe  are ”, a sugerat Podoliak.

El a subliniat, de asemenea, că Ucraina nu va duce război împotriva populației civile, atât din cauza lipsei de oportunități în acest sens, cât și pentru că Ucraina aderă la convențiile internaționale și la dreptul internațional umanitar.

„Lucrăm în continuare în cadrul unei coaliții pro-ucrainene, în care există multe țări care aderă cu scrupulozitate la principiile războiului și, de asemenea, Ucraina aderă la acestea se comportă așa cum se comportă Rusia în teritoriile ocupate”, a menționat politicianul. El a adăugat că decizia de stabilire a unei poziții permanente în regiunea Kursk va fi luată de comandamentul militar, dar „din punctul de vedere al dezvoltării războiului”, acest lucru este necesar, deoarece permite creșterea operațiunilor militare pe teritoriul Rusiei și extinde sarcinile politice.

„Sensul global al acestei operațiuni este de a arăta eșecul Rusiei din punct de vedere militar, din punct de vedere al pregătirii de a răspunde rapid situațiilor de criză, din punct de vedere al controlului asupra spațiului intern”, a conchis Podoleak.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO Rusia/ Un tren de marfă a deraiat în Orenburg

VIDEO Rusia/ Un tren de marfă a deraiat în Orenburg Conform canalului de Telegram Shot, trenul era format din 14 vagoane. Trei dintre acestea...

Italia/ Aeroportul din Catania, închis după ce Muntele Etna a erupt peste noapte

Italia/ Aeroportul din Catania, închis după ce Muntele Etna a erupt peste noapte Muntele Etna a erupt peste noapte, provocând închiderea aeroportului din Catania, pe...

ALDE nu participă la alegerile prezidențiale. Arina Spătaru despre PAS: „a distrus tot ce a mai rămas bun în politică din Moldova”

ALDE nu participă la alegerile prezidențiale. Arina Spătaru despre PAS: „a distrus tot ce a mai rămas bun în politică din Moldova” Președinta ALDE, Arina...

Cinci moldoveni, printre care un adolescent de 15 ani, rănit la un centru pentru refugiați din Berlin

Cinci moldoveni, printre care un adolescent de 15 ani, rănit la un centru pentru refugiați din Berlin Cinci moldoveni, printre care un adolescent de 15...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.