X

Podolyak: ‘Indecizia globală’ privind furnizarea de arme către Ucraina ucide tot mai mulți dintre oamenii noștri

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că precauția și lentoarea cu care se iau deciziile privind trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina costă vieți, informează The Guardian, informează mediafax.

Consilierul Mykhailo Podolyak a transmis sâmbătă pe Twitter frustrarea sa față de „indecizia globală” privind furnizarea de arme către Ucraina.

Citește și : Rishi Sunak a fost amendat de Poliţia din Lancashire din cauza nepurtării centurii de siguranţă

El a spus: „Veți ajuta oricum Ucraina cu armele necesare și vă veți da seama că nu există altă opțiune pentru a pune capăt războiului decât înfrângerea (Rusiei)”.

Acesta i-a îndemnat pe liderii occidentalis ă gândească „mai rapid”. „Dar indecizia de astăzi omoară mai mulți dintre oamenii noștri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni”, a spus el.

Declarația vine în contextul în care președintele american Joe Biden a spus vineri seara că „Ucraina va primi tot ajutorul de care are nevoie”, răspunzând la o întrebare privind intenţia Poloniei de a oferi armatei ucrainene tancuri de fabricaţie germană.

Reprezentanţii statelor occidentale nu au ajuns la niciun acord, cu ocazia reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, desfăşurată la Baza militară germană Ramstein, în privind furnizării de tancuri ultramoderne Ucrainei. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunţat că Guvernul de la Berlin analizează posibilitatea de a livra tancuri Leopard Ucrainei, dar, deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens. Situaţia confirmă persistenţa disensiunilor între Germania şi Statele Unite..

Citește și : Biden: Ucraina va primi toată asistenţa de care are nevoie

Tags: Boris PistoriusJoe BidenLeopard-2ucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina