X

Podul de la Bulboaca a fost redeschis circulaţiei

Podul de la Bulboaca a fost redeschis circulaţiei

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a recepționat marți, 2 octombrie, lucrările de reparație a podului de la Bulgboaca. Procedura a avut loc cu participarea secretarului de stat în domeniul infrastructurii rutiere în cadrul Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), Nicolai Mîndra, transmite Moldpres.

Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

Potrivit ASD, în urma lucrărilor de reparație, au fost remediate degradările podului de șosea situat pe drumul public G109 Delacău–Bulboaca–R2, km 23,850.

„Podul a fost reabilitat după toate cerințele și normativele stabilite pentru un drum de această categorie. Reparația acestui pod va oferi condiții mai bune de siguranță și confort pentru toți participanții la trafic și va îmbunătăți infrastructura rutieră locală”, a estimat Nicolai Mîndra.

Podul de la Bulboaca a fost redeschis circulaţiei

Construit în 1970 și având o durată de exploatare de peste 44 de ani, podul a fost supus lucrărilor de reparație începând din iulie 2023. „Aceste lucrări au vizat remedierea degradărilor semnificative ale elementelor structurale, cu scopul de a restabili funcționalitatea podului și de a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță și confort”, explică ASD.

“După reparații, podul este mai sigur și are două benzi de circulație, trotuare și sisteme moderne de evacuare a apei. Mergem înainte, construim drumuri și poduri europene”, afirmă şeful MIDR, Andrei Spînu.

Reparația acestui pod reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere regionale, facilitând o mobilitate sigură și eficientă pentru toți cetățenii. „Reparația acestui pod din localitatea Bulboaca va avea impact şi asupra îmbunătățirii infrastructurii rutiere locale, asigurând condiții de siguranță și confort pentru comunitate și toți cei care tranzitează această regiune”, a estimat Administraţia de Stat a Drumurilor.

În Republica Moldova sunt în total 6800 de poduri. 877 dintre acestea se află în gestiunea ASD.

Tags: Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD)BulboacaMinisterul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR)Nicolai Mîndrapod
Social