În pofida crizei din Germania, Comisia Europeană transmite că ‘stabilitatea şi continuitatea’ rămân asigurate

Publicat:

‘Stabilitatea şi continuitatea’ rămân garantate în Germania, în pofida eşecului negocierilor – duminică – pentru formarea unui guvern de coaliţie, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de France Presse, potrivit agerpres.

‘Constituţia germană oferă o bază pentru stabilitate şi continuitate în astfel de situaţii, precum şi în lumina lecţiilor din trecut’, a declarat Margaritis Schinas în faţa presei. ‘Suntem încrezători că această problemă nu va fi diferită, deci stabilitatea şi continuitatea vor fi asigurate”, a insistat el.


Citeşte şi: Nori negri dinspre Coreea de Nord. Phenian-ul ar putea dezvolta în acest an o rachetă balistică intercontinentală care să atingă teritoriul SUA (Seul)

Eşecul cancelarului Angela Merkel de a forma o coaliţie guvernamentală a generat o criză fără precedent în Germania, pilon al UE, care ar putea duce la noi alegeri legislative şi la sfârşitul parcursului politic pentru actualul cancelar german, notează agenţia franceză de presă.

Un mesaj similar a fost făcut public anterior de Franţa, care şi-a exprimat speranţa că Germania – unde cancelarul Angela Merkel se confruntă cu o criză politică fără precedent – va rămâne un partener ‘stabil şi puternic’ pentru a ‘avansa împreună’, a indicat luni Palatul Elysee.

Această situaţie ‘nu face decât să întărească necesitatea ca Franţa să propună, să ia iniţiative, să lucreze la un proiect european ambiţios pe care să-l punem în aplicare împreună cu partenerul nostru german “, a adăugat preşedinţia franceză. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.