Polemică la Belgrad înainte de două mari concerte de Anul Nou

Publicat:

Belgrad se pregăteşte să încheie anul cu două mari concerte în aer liber, în pofida riscului de contagiere cu COVID-19 pe care îl presupun astfel de evenimente cu afluenţă mare de public, fapt ce a stârnit o amplă polemică în capitala Serbiei, relatează EFE, potrivit agerpres

Epidemiologul Predrag Kon, membru în grupul guvernamental de gestionare a pandemiei, a reamintit că în prezent este în vigoare o interdicţie a reuniunilor de peste 500 de persoane. Răspândirea virusului “nu poate fi evitată într-o asftel de situaţie”, a declarat el postului de televiziune RTS, exprimându-se împotriva acestor evenimente.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

El a avertizat cu privire la un nou val de contagieri ca urmare a răspândirii noii variante Omicron a coronavirusului, mai contagioasă şi care se estimează că va ajunge în Serbia la jumătatea lunii ianuarie.

Viceprimarul Belgradului, Goran Vesic, a insistat miercuri asupra securităţii măsurilor prevăzute pentru a evita contagierile la cele două evenimente care vor avea loc în marile pieţe din capitală.

“Am pregătit 50.000 de măşti care vor fi împărţite participanţilor înainte de concert. Vor exista şi puncte în care se vor putea efectua gratis teste rapide pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Vesic postului de televiziune Happy.

Situaţia epidemiologică în regiunea Balcanilor s-a ameliorat în ultimele zile.

La începutul lunii decembrie, Serbia, unde nu a fost raportată nicio infectare cu Omicron, înregistrează o tendinţă în scădere a contagierilor şi a spitalizărilor. Incidenţa pe ultimele 14 zile este de 262 de cazuri la 100.000 de locuitori şi 34 de spitalizări.

În Muntenegru, unde autorităţile au informat săptămâna trecută despre primele infectări cu noua tulpină, vor fi permise petrecerile de Crăciun şi de Revelion în spaţii închise pentru maximum 100 de persoane care au certificat verde.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

În această ţară de 620.000 de locuitori, incidenţa pe 14 zile este de 397 de contagieri la 100.000 de locuitori şi 26 de spitalizări.

În Kosovo, care numără 1,8 milioane de locuitori, de la sfârşitul lunii august este în vigoare o interdicţie de deplasare nocturnă şi nu se prevede o flexibilizare a restricţiilor în următoarele zile, deşi situaţia epidemiologică este stabilă, cu 7 contagieri şi 2 spitalizări la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.