X

Poliţia de frontieră şi salvamontul croate au descoperit 20 de migranţi ilegali şi cadavrele altor trei, cel mai probabil înecaţi

Poliţia de frontieră şi salvamontul croate au descoperit vineri cadavrele a trei migranţi ilegali, cel mai probabil înecaţi, şi alţi 20 de migranţi în viaţă în zona inundată de frontieră cu Bosnia, transmit agenţiile HINA şi EFE, potrivit agerpres

Potrivit unor surse din poliţie citate de cotidianul Jutarnji List, cei trei decedaţi au fost găsiţi în apropiere de Nova Gradiska, un oraş la aproximativ 150 de kilometri sud-est de Zagreb, într-o pădure inundată de apele râului Sava, în prezent revărsat.

Citește și : Şeful diplomaţiei ruse cheamă la reducerea tensiunilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

Poliţiştii au găsit mai întâi 20 de migranţi care intraseră ilegal în Croaţia, iar în apropierea lor două cadavre neidentificate. În cursul zilei, poliţia şi salvamontiştii au întreprins căutarea unui alt bărbat, al cărui trup neînsufleţit a fost găsit în timpul după-amiezii.

Autopsiile urmează să determine cauzele exacte ale morţii lor.

Poliţia a avertizat că trecerea ilegală a frontierei în Croaţia dinspre Bosnia este extrem de riscantă, mai ales în această perioadă când zona de pădure de-a lungul râului Sava este inundată.

În urmă cu câteva zile, o barca de cauciuc cu un grup de migranţi a fost aproape să se scufunde în râul Sava, după ce s-a dezumflat în mijlocul râului.

Citește și :  Medvedev: Impunerea de către UE a unui plafon la preţul la gaze naturale a fost dictată de ‘ura animalică’ faţă de poporul rus

Croaţia, care de la 1 ianuarie va intra în Spaţiul Schengen de libera circulaţie, are o graniţă de aproape 1.000 km cu Bosnia-Herţegovina, ţară aflată pe aşa-numita ‘rută balcanică’ folosită de mii de refugiaţi în încercarea lor de a ajunge în Europa Centrală şi de Vest pentru a cere azil.

Tags: bosniaCroatiafrontieramigranti
Categorii: Diaspora