Poliţia afgană a arestat un fost bodyguard al unei foste deputate ucise în locuinţa ei din Kabul

Publicat:

Poliţia afgană a arestat un fost bodyguard al unei foste deputate ce a fost împuşcată mortal luna trecută în locuinţa ei din Kabul, a anunţat vineri administraţia talibană, informează Reuters, potrivit agerpres.

Acest caz a stârnit îngrijorare în legătură cu siguranţa femeilor în Afganistan, iar diplomaţi şi organizaţii de apărare a drepturilor omului au cerut autorităţilor talibane să asigure protecţia foştilor oficiali guvernamentali.


Citeşte şi: Maia Sandu risipeşte mitul candidaturii sale la președinția României – Black News

Un bărbat înarmat a ucis-o pe Mursal Nabizada, care a fost parlamentară în timpul fostului guvern afgan recunoscut pe plan internaţional, şi pe bodyguardul ei, în timpul unui atac care a avut în locuinţa fostei deputate, în ianuarie.

Poliţia afgană a anunţat că a arestat un fost bodyguard, care a mărturisit crima, dar că motivul acestuia este neclar.

“Investigaţii sunt în curs pentru a determina factorii şi alte aspecte ale crimei”, a informat într-un comunicat poliţia de la Kabul, care este condusă de administraţia talibană.

Citeşte şi: Autorităţile mexicane au descoperit 31 de cadavre în două gropi comune

Mursal Nabizada a fost parlamentară până când talibanii au ajuns din nou la putere în urma retragerii forţelor străine conduse de SUA, în 2021, când mulţi politicieni afgani au fugit din ţară.

Talibanii susţin că fac totul pentru ca Afganistanul să fie o ţară sigură şi îi încurajează să se întoarcă pe afganii care au plecat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.