Poliția anunță noi cazuri de corupere a alegătorilor

Publicat:

Poliția anunță noi cazuri de corupere a alegătorilor

O femeie din sudul țării a sesizat angajații Direcției de Poliție UTA Găgăuzia despre faptul că ei și surorii acesteia i-au fost propuse mijloace financiare pentru a vota în turul II al alegerilor în favoarea unui candidat independent la funcția de primar.

Potrivit informațiilor, una dintre persoane a primit de la un bărbat, reprezentantul partidului politic, un plic în care se aflau 50 de euro, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Parolele care vă fac victime sigure! Ele pot fi sparte într-o secundă – Stiripesurse.md

Polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită au fost implicați un bărbat și o femeie din Comrat, iar pe numele acestora au fost pornite procese-penale în baza art.181 prim, aln.1, din Codul Penal al Republicii Moldova.

De asemenea, oamenii legii au mai fost sesizați de către o altă locuitoare a mun. Comrat, despre faptul că înaintea primului scrutin electoral al alegerilor, în luna septembrie, o femeie originară care se ocupa de formarea listelor cetățenilor domiciliați în municipiul Comrat, făcea agitație politică să voteze în favoarea aceluiași candidat.

În schimb, doamna le promitea produse alimentare și eliberarea de tichete cu care ulterior cetățenii puteau primi produsele date la sediul candidatului.

Poliția anunță noi cazuri de corupere a alegătorilor

Poliția Republicii Moldova amintește că coruperea în alegeri constituie o infracțiune. Conform articolului 181 prim, din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 lei la 57 500 lei sau cu închisoare de la un an la 5 ani, aplicată persoanei fizice.

Astfel, toți cetățenii sunt îndemnați să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.