X

Poliţia australiană a suspendat căutarea unei turiste dispărută în Tasmania

Poliţia australiană a anunţat luni suspendarea operaţiunilor de căutare a unei excursioniste belgiene în vârstă de 31 de ani, dată dispărută în statul insular Tasmania, autorităţile estimând că, în cele peste trei săptămâni scurse de la dispariţia sa, femeia nu ar fi putut supravieţui condiţiilor meteorologice “periculoase”, transmite AFP, potrivit agerpres.

Celine Cremer a fost văzută ultima dată la 17 iunie în Waratah, un orăşel din nord-vestul insulei, iar autovehiculul ei a fost găsit la 27 iunie, la începutul unui traseu prin pădurea tropicală Tarkine.

Citeşte şi: Zelenski îl face praf pe președintele bulgar din cauză că se opune înarmării Ucrainei – Black News

Poliţia estimează că femeia şi-a lăsat maşina în parcare pentru a efectua o excursie de o zi în jurul datei de 20 iunie când telefonul ei a emis semnal pentru ultima dată.

Potrivit poliţiei, ea a părăsit maşina “echipată pentru o scurtă călătorie”.

“Au fost făcute eforturi ample de căutare pe un teren accidentat şi în condiţii meteorologice periculoase, dar, din păcate, Celine nu a fost localizată”, a declarat comandantul poliţiei din Tasmania, Stuart Wilkinson. Echipe de intervenţii la faţa locului, drone şi elicoptere au fost mobilizate timp de două săptămâni în cadrul operaţiunilor de căutare.

“Conform avizului experţilor medicali, având în vedere condiţiile meteorologice proaste şi temperaturile scăzute, Celine nu ar fi putut supravieţui condiţiilor la care a fost expusă de când a fost dată dispărută”, a adăugat el.

Tasmania, o insulă situată în extremitatea sud-estică a Australiei, în emisfera sudică, se află în prezent în plin sezon de iarnă.

Citeşte şi: Nedreptatea din Cisiordania – Black News

După ce excursionista belgiană a fost dată dispărută, temperaturile din regiune au coborât noaptea sub pragul de îngheţ. De asemenea, în zonă a plouat şi a nins.

Ancheta referitoare la dispariţia lui Celine Cremer rămâne totuşi deschisă. “Orice informaţii suplimentare despre Celine vor fi analizate cu atenţie şi încă sperăm să putem oferi un răspuns familiei şi celor dragi”, a spus Stuart Wilkinson.

Tags: australiaCeline CremerTarkineTasmaniaWaratah
Categorii: Meteo