Poliţia australiană îi ameninţă cu arestarea pe protestatarii anti-rasism

Publicat:

Poliţia din statul australian New South Wales a avertizat locuitorii să nu participe la o manifestaţie împotriva rasismului programată vineri la Sydney, informează dpa, potrivit agerpres. Cei care nu respectă recomandarea pot fi arestaţi.

Mick Willing, adjunct al şefului poliţiei, a precizat joi că evenimentul nu este autorizat, deoarece organizatorii nu au notificat din timp autorităţile.


Citeşte şi: URGIILE fac dezastru în China (VIDEO): Cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa!

Oficialul a declarat presei că poliţia va desfăşura “resurse semnificative” pentru a impune restricţiile în vigoare pentru limitarea răspândirii coronavirusului şi eventual pentru arestarea participanţilor.

Comisarul de poliţie Mick Fuller a anunţat la postul de radio 2GB din Sydney că nerespectarea interdicţiei poate fi sancţionată cu amenzi de 1000 de dolari australieni (circa 700 de dolari SUA).

Poliţia încearcă să obţină de la Curtea Supremă şi interzicerea unui marş pentru drepturile refugiaţilor, programat tot la Sydney, sâmbătă. Organizatorii au notificat deja poliţia.

“Nu puneţi în pericol sănătatea şi siguranţa celorlalţi pentru a vă exprima opinia. Putem face asta după ce trece ameninţarea pandemiei”, a declarat joi premierul statului New South Wales, Gladys Berejklian.

Zeci de mii de australieni au protestat la sfârşitul săptămânii trecute împotriva deceselor aborigenilor aflaţi în arest, în cadrul mişcării internaţionale Black Lives Matter (vieţile negrilor contează). La Sydney au ieşit în stradă, în ciuda avertismentelor forţelor de ordine şi ale politicienilor, circa 20.000 de manifestanţi.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei germane s-a deplasat în Irael şi Iordania, unde a transmis clar poziţia Berlinului faţă de anexări

La Melbourne, unul din protestatari a fost depistat ca purtător de coronavirus, au confirmat joi autorităţile sanitare. El a manifestat simptome a doua zi după demonstraţie.

Conform datelor oficiale, aborigenii reprezintă circa 30% din numărul deţinuţilor din Australia, deşi ponderea lor în cadrul populaţiei este de numai 3%. Circa 20% din cei decedaţi în arest sunt aborigeni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.