X

Poliţia belgiană a arestat 10 călăuze care se ocupau cu traficul de migranţi

Poliţia federală belgiană a anunţat joi arestarea a 10 călăuze care foloseau parcarea unei autostrăzi din Wetteren (nord-vest) pentru a introduce clandestin migranţi în camioane în drum spre Regatul Unit, relatează AFP, conform agerpres.

În afară de aceste arestări au mai fost reţinuţi 27 de migranţi – 23 de adulţi şi patru copii – originari din Eritreea, Sudan şi Etiopia, a precizat poliţia federală într-un comunicat. Dintre ei, 18 au primit ordin de a părăsi teritoriul belgian.

Citește și : Patru morți într-un atac comis asupra unui punct de control în vestul Libiei

Membrii reţelei, originari din cele trei ţări est-africane, ”au câştigat mulţi bani proveniţi din traficul cu fiinţe umane”, potrivit poliţiei belgiene.

Cinci dintre ei au fost arestaţi în parcarea localităţii Wetteren (regiunea Gent), într-o operaţiune a poliţiei întreprinsă în noaptea de marţi spre miercuri, iar ceilalţi cinci în cursul unor percheziţii care au urmat în Anvers şi Mechelen (nord).

Operaţiunea a avut loc după ce un responsabil al poliţiei din Flandra, regiune de tranzit între Bruxelles şi porturile care deservesc Marea Britanie, a declarat recent că nu mai vrea să-şi consacre patru nopţi pe săptămână căutării şi interpelării de migranţi.

Citește și : Londra are în vedere o aliniere temporară la unele reguli ale UE în cazul ”improbabil” al absenţei unui acord privind Brexit-ul

”Aceste operaţiuni blochează poliţia. Nu mai avem mijloace să ne ocupăm şi de alte misiuni”, a afirmat şeful poliţiei din Kruibeke (nord), la circa cincizeci de kilometri de Wetteren, potrivit agenţiei Belga.

Tags: arestcalauzecamioaneEritreeaEtiopiamigrantipolitiaRegatul UnitSudan
Categorii: Diaspora