X

Poliția britanică afirmă că atacul de la centrul de imigrare din orașul portuar Dover a fost un incident terorist

Poliția britanică a declarat sâmbătă că există dovezi care arată că o ideologie teroristă de extremă dreapta a motivat atacul cu bombă cu benzină asupra unui centru de imigrare din orașul portuar Dover, în sudul Angliei, din 30 octombrie, informează mediafax.

Nimeni nu a fost grav rănit în incident, iar poliția a declarat că Andrew Leak, în vârstă de 66 de ani, care a fost găsit mort la o benzinărie din apropiere la scurt timp după atac, ar fi acționat singur.

Citește și : Zelenski nu întrevede nicio disponibilitate din partea Moscovei de a negocia pacea

„În prezent nu există nimic care să sugereze că infractorul lucra alături de altcineva și nu se crede că există o amenințare mai mare la adresa publicului”, se arată într-o declarație a poliției.

Centrul de imigrare de la Dover este prima oprire pentru mii de persoane care traversează, în mod riscant. peste Canalul Mânecii pentru a cere azil în Marea Britanie.

Dovezile de pe dispozitivele media digitale au sugerat că Leak a fost motivat de ideologia de extremă dreapta, deși există, de asemenea, indicii puternice că sănătatea mintală a lui Leak a fost un factor în risc, a declarat poliția, adăugând că investigațiile continuă.

„Sunt convins că acțiunile suspectului au fost motivate în primul rând de o ideologie extremistă. Acest lucru întrunește pragul unui incident terorist”, a declarat Tim Jacques, coordonator național principal al poliției pentru combaterea terorismului.

Imigrația este o problemă politică aprinsă în Marea Britanie.

Citește și : Barajele rutiere ridicate ridicate de susţinătorii lui Bolsonaro în Brazilia au dispărut

Tags: Andrew LeakDoverimigraremarea britanie
Categorii: Diaspora