Poliția britanică restrânge cercul suspecților în cazul atacului cu drone pe aeroportul Gatwick

Publicat:

Atacul cu drone care a afectat aeroportul Gatwick din Londra timp de trei zile la sfârşitul anului trecut ar fi fost comis de către un angajat nemulţumit sau un fost angajat al aeroportului britanic, potrivit poliţiei, relatează publicaţia The Times citată de Reuters, transmite și agerpres.

Al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie, Gatwick, a fost închis înainte de Crăciun din cauza unor drone care au zburat în apropierea pistei, la sud de Londra.


Citește și: Cel puțin 70 de oameni au murit într-un incendiu produs în capitala Bangladeshului – FOTO/VIDEO

Ofiţerii au obţinut 130 de declaraţii de la martori şi au efectuat circa 1.100 de chestionări la faţa locului, fiind nevoie de forţe suplimentare din cadrul poliţiei, notează publicaţia citată.

Declaraţiile martorilor au sugerat că drona a fost coordonată de cineva care cunoştea bine aeroportul. Atacatorul a ascuns drona în spatele clădirilor, unde nu putea fi doborâtă de echipamente anti-dronă.

Citește și: Deși favorit în sondaje, Netanyahu este amenințat de o alianță electorală puternică

Acesta ştia, de asemenea, să dirijeze drona în apropierea turnului de control al traficului aerian, unde nu se poate înregistra cu telefonul mobil.

“Operatorul dronei cunoştea zonele în care nu putea fi lovită”, a declarat un oficial guvernamental citat de ziar. “A fost clar cineva care cunoştea foarte bine aeroportul Gatwick, cineva care a lucrat acolo. Ipotetic, ar fi putut fi un angajat nemulţumit”, a afirmat oficialul. Poliţia nu a reacţionat deocamdată la aceste comentarii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.