Poliţia bulgară a oprit un camion plin cu refugiaţi afgani

Publicat:

Un camion cu 26 de refugiaţi afgani, aflaţi într-o stare proastă de sănătate, cu simptome de deshidratare şi hipotermie, a fost interceptat miercuri de poliţia bulgară în apropierea frontierei cu Serbia, au declarat pentru EFE surse din Ministerul de Interne de la Sofia, potrivit agerpres.

Este vorba despre al doilea vehicul încărcat cu migranţi ilegali descoperit în Bulgaria în mai puţin de două săptămâni, după camionul descoperit la 17 februarie cu 18 cetăţeni afgani care au murit asfixiaţi şi care transporta în total 52 de oameni.


Citește și: Două trenuri S-AU CIOCNIT în Grecia (VIDEO)! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – Black News

Camionul interceptat miercuri, la 30 de kilometri de Sofia, pe o autostradă către frontiera cu Serbia, avea “număr de înmatriculare turc, iar şoferul, în vârstă de 23 de ani, era cetăţean turc”, au declarat sursele citate.

“După detectarea în interior a 26 de persoane fără documente care au declarat că sunt din Afganistan, (poliţiştii) au dus vehiculul la comisariatul din oraşul Dragoman”, au adăugat sursele citate.

Refugiaţii a fost transportaţi la un spital din Sofia cu simptome de “deshidratate, hipotermie şi inaniţie”.

Citește și: Rusia înăspreşte pedepsele pentru discreditarea forţelor armate şi include şi organizaţiile voluntare ca grupul Wagner – Black News

Bulgaria, una dintre porţile de intrare în Uniunea Europeană, se confruntă cu o creştere a afluxului de migranţi ilegali încă din vara trecută.

Ministrul apărării Dimitar Stoianov a declarat marţi că la graniţă va fi trimis un număr suplimentar de militari, fără să spună câţi, care se vor alătura celor 240 de militari deja desfăşuraţi de anul trecut pentru a întări supravegherea frontierelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.