Poliţia canadiană investighează moartea a 17 cai sălbatici

Publicat:

Poliţia federală canadiană a declarat miercuri că investighează moartea prin împuşcare a 17 cai sălbatici cu semnificaţie culturală pentru o comunitate indigenă din vestul ţării, informează AFP, potrivit agerpres.

Animalele au fost “împuşcate recent” şi au fost descoperite pe terenuri guvernamentale aflate la nord de Walhachin, în provincia Columbia Britanică, a declarat caporalul James Grandy din cadrul Royal Canadian Mounted Police (RCMP) într-un comunicat.


Citeşte şi: Tranzitul moldovenesc al ‘lend-lease’-ului american – Black News

“Acestea păreau să aparţină unei herghelii de cai sălbatici care frecventează regiunea”, a adăugat el.

“Motivul acestui act dezolant nu poate fi confirmat deocamdată. Cu toate acestea, anchetatorii vor continua să colecteze şi să examineze toate elementele disponibile”, precizează comunicatul.

O echipă compusă din medici legişti, un medic veterinar şi un anchetator din partea RCMP, specializat în animale, s-a deplasat la locul faptei în această regiune greu accesibilă.

Citeşte şi: SUA au şters de la distanţă software sensibile de la bordul dronei prăbuşite în Marea Neagră – Black News

Carcasele animalelor erau împrăştiate pe o distanţă de doi kilometri de pădure şi de teren abrupt, a relatat postul public CBC.

Potrivit autorităţilor, caii au o semnificaţie culturală pentru comunitatea indigenă locală din Skeetchestn. Contactaţi de AFP, responsabilii săi nu au dorit să comenteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit

Numărul corturilor de prim ajutor va fi suplinit Primăria municipiului Chișinău va suplini numărul punctelor de prim ajutor amplasate în cele cinci sectoare ale Capitalei,...

Un om a murit într-un accident grav

Un om a murit într-un accident grav Grav accident rutier s-a produs în seara zilei de duminică, 7 iulie, în satul Trebisăuți din raionul Briceni....

Căruțaș mort beat la Călărași

Căruțaș mort beat la Călărași Polițiștii de patrulare au oprit la timp în trafic un căruțaș în stare de ebrietate, care putea provoca o...

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.