Poliţia canadiană l-a arestat pe un individ care a minţit în legătură cu implicarea sa în activităţi jihadiste

Publicat:

Poliţia canadiană a arestat un bărbat care a minţit în legătură cu rolul său în execuţiile de ostatici ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a relatat vineri dpa, potrivit agerpres.

Shehroze Chaudhry posta în 2016 pe social media mesaje despre implicarea sa în activitatea SI, a relatat postul de radio canadian CBC.


Citește și : Cel puţin 22 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion militar în estul Ucrainei

El a declarat pentru CBC că a asistat la decapitări şi crucificări realizate de jihadiştii SI.

Pe podcastul Caliphate, al publicaţiei The New York Times, el a făcut mărturisiri despre execuţia unor civili legaţi la ochi, care ar fi fost împuşcaţi în ceafă.

Însă, potrivit poliţiei canadiene, declaraţiile sale au fost false. În urma unei anchete s-a ajuns la concluzia că afirmaţiile lui Shehroze Chaudhry sunt pur şi simplu fabulaţii legate de activitatea teroristă.

Citește și : Rusia acuză Germania că ‘refuză categoric’ să coopereze în ancheta Navalnîi

Acuzatul ”a susţinut că s-a deplasat în Siria în 2016 pentru a se alătura grupării Stat Islamic şi că a comis acte de terorism. Interviurile au fost publicate în numeroase media, au fost difuzate pe podcasturi şi au făcut incluse într-un documentar de televiziune, sporind temerile privind siguranţa publică în rândul canadienilor”, a subliniat poliţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un tată şi fiica lui, ucişi de fulger în Bulgaria

Un tată şi fiica lui, ucişi de fulger în Bulgaria Un tată şi fiica sa în vârstă de 11 ani au murit după ce au...

Restricţii de circulaţie pe bd. Moscova

Restricţii de circulaţie pe bd. Moscova În perioada: 23 iulie-09 august 2024, va fi suspendat parțial (pe benzi) traficul rutier pe bd. Moscova. Potrivit autorităților municipiului...

Italia îşi trimite urşii agresivi în România

Italia îşi trimite urşii agresivi în România Activişti pentru drepturile animalelor au reuşit să obţină în instanţă oprirea aplicării unui ordin emis de preşedintele provinciei...

METEO// Temperaturile cresc din nou, iar precipitații nu se prevăd

METEO// Temperaturile cresc din nou, iar precipitații nu se prevăd Astăzi vom avea parte de vreme mai caldă comparativ cu zilele precedente. Citește și: Zeci de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.