X

Poliţia cipriotă a intervenit în forţă pentru dispersarea migranţilor

Poliţia cipriotă a fost nevoită să tragă focuri de avertizare pentru a dispersa un grup de aproximativ 200 de migranţi în oraşul Paphos, de pe coasta sud-vestică a insulei Cipru, informează DPA, potrivit agerpres.

Aproape simultan, marţi seara târziu a avut loc o altercaţie într-un centru de primire a migranţilor situat în apropierea capitalei Nicosia.

Citeşte şi: Mexicul i-a oferit azil politic lui Julian Assange – Black News

În ambele cazuri, ofiţerii de poliţie au fost atacaţi cu pietre. Mai multe persoane au fost plasate în arest, a declarat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt al poliţiei cipriote, Christos Andreou, la postul naţional de radio (RIK).

Localnicii din districtul Chloraka al oraşului Paphos se plâng că acolo s-a format un fel de ghetou, unde trăiesc sute de migranţi, iar poliţia a pierdut controlul.

Ciprul le-a cerut constant celorlalte ţări din Uniunea Europeană să preia o parte din migranţii sosiţi în insula mediteraneană.

Citeşte şi: Reacție împotriva planurilor de a forța copiii să poarte măști de protecție în școli, pe măsură ce numărul de noi cazuri de Covid scade – Black News

Numai în octombrie şi noiembrie 2021, în Cipru au sosit 4.000 de migranţi, potrivit ministrului de interne cipriot, Nikos Nouris.

În 2020 Ciprul a fost ţara din UE care a primit cele mai multe cereri de azil în raport cu populaţia sa.

Tags: ChlorakaChristos AndreouCipruNicosiaNikos NourisPaphosuniunea europeana
Categorii: Externe