Poliţia daneză a arestat 20 de persoane în urma unei operaţiuni antiterorism de amploare

Publicat:

Poliţia daneză a arestat miercuri în jur de 20 de persoane după ce a efectuat raiduri în întreaga ţară pentru a dejuca pregătirea unui atac islamist, relatează Reuters, citând oficiali din poliţie şi din domeniul securităţii, scrie agerpres.

Cei reţinuţi au încercat să obţină explozibili şi arme de foc, a precizat poliţia. Raidurile au fost organizate din cauza unor suspiciuni că mai multe persoane plănuiau un atac, a precizat serviciul de informaţii într-o conferinţă de presă comună.


Citește și : Procesul în procedura demiterii lui Trump ar putea începe în ianuarie

“Evaluarea noastră este că aceste persoane au o motivaţie islamistă, militantă”, a declarat şeful de operaţiuni al serviciului de informaţii, Flemming Drejer.

Poliţia nu a precizat numărul exact de arestări.

Unii dintre cei arestaţi vor fi interogaţi preliminar joi sub acuzaţii de terorism, a spus şeful poliţiei, Jurgen Bergen Skov.

“Este important să subliniem că i-am reţinut pe toţi cei pe care îi căutam. Avem acum situaţia sub control”, a adăugat Skov.

Danemarca nu a mai fost vizată de un atac islamist din 2015, când două persoane au fost ucise şi şase poliţişti răniţi.

Citește și : Kyriakos Mitsotakis: Locul Serbiei este în Uniunea Europeană

În acel incident, un atacator care a acţionat singur a împuşcat mortal un bărbat aflat în faţa unui centru cultural în care avea loc o dezbatere privind libertatea de expresie, iar mai târziu a ucis o persoană aflată lângă o sinagogă în centrul Copenhagăi. Atacatorul a fost ucis în cele din urmă într-un schimb de focuri cu poliţia.

În acest an, guvernul danez a impus controale temporare la frontiera sa cu Suedia după un atac asupra unei agenţii de taxe din Copenhaga, în urma căruia au fost arestaţi trei suedezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.