Poliţia de frontieră britanică a intrat în GREVĂ

Publicat:

Personalul poliţiei de frontieră din Marea Britanie a lansat vineri o grevă de opt zile pe şase din cele mai mari aeroporturi ale ţării pentru a cere majorări salariale, generând temeri privind perturbarea deplasărilor în perioada vacanţelor de Crăciun, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Membrii sindicatului Public and Commercial Services (PCS), care sunt angajaţii Ministerului de interne, începuseră să oprească activitatea vineri dimineaţa pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick din Londra, precum şi pe cele din Birmingham, Cardiff, Glasgow şi Manchester, şi de asemenea în portul Newhaven (sudul Angliei).


Citeşte şi: O nouă creștere a tensiunii în Kosovo sporește temerile privind un conflict armat – Black News

Aeroportul Heathrow a asigurat în cursul dimineţii că formalităţile de control decurg fără timpi de aşteptare neobişnuiţi, graţie mobilizării militarilor, şi nu a fost anulat niciun zbor.

Se prevede ca această grevă să dureze până la sfârşitul anului, cu o suspendare pe 27 decembrie.

Greviştii cer mărirea salariilor, în contextul în care inflaţia din Regatul Unit a ajuns la aproape 11%.

Secretarul general al PCS Mark Serwotka a avertizat că greva se va intensifica în ianuarie dacă guvernul refuză să negocieze.

“Salariul mediu anual este de 23.000 de lire (26.150 euro). Circa 40.000 de membri de sindicat sunt nevoiţi să apeleze la băncile de alimente. Sunt lucrători săraci”, a spus sindicalistul. “Or, răspunsul guvernului este o ofertă de mărire cu 2% a salariilor”, a denunţat acesta.

Citeşte şi: Putin afirmă că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri – Black News

Marea Britanie cunoaşte de câteva luni un val de contestare socială de o amploare fără precedent în ultimele decenii, guvernul arătându-se deocamdată inflexibil în faţa revendicărilor greviştilor.

Au intrat în grevă şi salariaţi ai poştei (Royal Mail), ceea ce a dus la întârzieri în transmiterea corespondenţei, şi sunt prevăzute încetări ale lucrului şi în transportul feroviar. Marţi şi miercuri, sectorul sănătăţii a fost puternic afectat de o grevă a infirmierilor, apoi a serviciilor de ambulanţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.